Guitarra i Barcelona

La Barcelona de Francesc Tàrrega i Emili Pujol

Diàleg d’Història Urbana i Patrimoni:
La Barcelona de Francesc Tàrrega i Emili Pujol, a càrrec de Maria Ribera Gibal, historiadora de l’art i guitarrista

19/10/2020, 19 h. MUHBA Plaça del Rei. Gratuït.
Aquest diàleg s'emetrà pel canal YouTube del museu.


Concert a càrrec de Maria Ribera Gibal

El llegat d’Emili Pujol a Barcelona, concert a càrrec de Maria Ribera Gibal, historiadora de l’art i guitarrista.
La guitarrista i musicòloga interpretarà obres d’Emili Pujol, acompanyades de comentaris sobre el perfil de l’autor i la seva aportació a l’ensenyament de la guitarra.

29/10/2020, 19 h. Saló del Tinell. 5 €.
Feu la reserva aquí.


Itinerari la guitarra a Barcelona

Passejant per diversos espais del nucli antic de la ciutat s’aniran descobrint com s’ha forjat la història d’aquest instrument al llarg del temps i comprendrem el paper clau que tingué Barcelona en la seva construcció i difusió, una relació estreta i especial que s’inicià ja fa més de cinc segles.

29/11/2020, d’11.30 a 13.30 h. 8 €.

Inici: porta principal del Palau de la Música. Final: MUHBA Plaça del Rei.
Feu la reserva aquí


El MUHBA participa en l’organització de les Jornades de guitarra de Catalunya 2020 (Ideades i impulsades per la guitarrista i Doctora Maria Ribera Gibal).

La programació de les jornades és rotativa per diferents punts i espais de Catalunya: museus, centres cívics, espais  i fundacions. Localitzacions especials i atractives on poder descobrir històries de guitarres i guitarristes a través de concerts, conferències, rutes, activitats pedagògiques i exposicions. 

Es tracta d’unes jornades dedicades a la guitarra i a la històrica relació d’aquest instrument amb el territori català i els seus músics. 

La participació del MUHBA s’emmarca en el projecte de recerca i difusió històrica del MUHBA dels Patrimonis musicals de Barcelona (que han tingut aquest 2020 el fil temàtic de la guitarra al cicle que vam portar a terme aquest juliol a MUHBA Park Güell).

Més d’informació d’altres activitats de les jornades a Catalunya:

https://www.jornadesdeguitarra.cat/