Indústria / Territori / Identitat. La Ruta del Patrimoni Industrial del Ruhr visita Catalunya

Exposició itinerant on es mostra el sistema regional d'interpretació i difusió cultural de la Ruta del Patrimoni Industrial del Ruhr, inaugurada l’any 1999.  Gestionada per l’Associació Regional del Ruhr, està formada per 1.000 vestigis industrials visitables. A més de museus i monuments, s'inclouen indústries actives, iniciatives d’activistes locals i colònies obreres d’estil arquitectònic i urbanístic diferent.

En paral·lel a l’exposició, per fomentar l'intercanvi d’idees i experiències sobre Patrimoni Industrial entre les dues regions, el Ruhr i Catalunya, diferents institucions catalanes han organitzat activitats complementàries, tot adaptant la temàtica al context específic i, sempre des d’una perspectiva europea. Entre d’altres el MUHBA ha organitzat unes Jornades europees sobre Gramàtiques del patrimoni industrial: la reinvenció de ciutats i regions, MUHBA Oliva Artés (18.10.2017).

Prèviament a la inauguració de l'exposició, 17.10.2017 a les 19h, tindrà lloc la presentació de les jornades Gramàtiques del patrimoni industrial. La reinvenció de ciutats i regions, a càrrec de Josep Mª Montaner, regidor del districte de sant Martí, amb la conferència inaugural: “El patrimoni industrial i la ciutat: pràctiques urbanes i processos participatius” a càrrec de Massimo Preite, de la Università de Firenze (17.30 h). 

Per a més informació veure programa adjunt.

Programa de l’exposició ‘Indústria / Territori / Identitat. La Ruta del Patrimoni Industrial del Ruhr visita Catalunya’

Programa de les Jornades ‘Gramàtiques del Patrimoni Industrial. La reinvenció de ciutats i regions'

 

Lloc

MUHBA Oliva Artés
C. d'Espronceda, 142-146 (Parc Central del Poblenou)
08018 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
Fax. 93 268 04 54
museuhistoria@bcn.cat
Veure mapa

Dates

Del 17 d’octubre al 11 de març del 2018

Inauguració: el dimarts 17 d’octubre, a les 19h.

Prèviament a la inauguració de l'exposició, a les 17.30 h tindrà lloc la presentació de les jornades 'Gramàtiques del patrimoni industrial. La reinvenció de ciutats i regions', a càrrec de Josep Mª Montaner, regidor del districte de sant Martí, amb la conferència inaugural: 'El patrimoni industrial i la ciutat: pràctiques urbanes i processos participatius' a càrrec de Massimo Preite, de la Università de Firenze.

Horari de visita

Dimecres de 10 a 14 h
Dissabtes i diumenges d’11 a 15 h i de 16 a 18 h

Preu

Entrada gratuïta.

Informació i reserves

Tel.: 93 256 21 22
reservesmuhba@bcn.cat
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres,
de 10 a 14 h i de 16 a 19 h