Josep Bernat Flaugier

Gràcies a la generosa donació d’un particular, les col·leccions del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) s’enriqueixen amb la incorporació d’aquests sis quadres que formaven part d’un cicle dedicat a la vida i el martiri de santa Eulàlia, co-patrona de Barcelona.

Pel seu estil i per les seves característiques s’atribueixen fonamentadament al pintor provençal Josep Bernat Flaugier (Lo Martegue, 1757- Barcelona 1813), que va ser un dels artistes de més relleu a la nostra ciutat entre la fi del segle XVIII i els primers anys del segle XIX, incloent l’etapa convulsa de la guerra del Francès.

Flaugier és considerat l’autor d’importants conjunts de pintura mural, a Barcelona, tals com els de l’església de sant Sever i sant Carles Borromeu (plaça Castella). 

El MUHBA és un dels museus de referència per al coneixement de l’obra de Flaugier i aquest potencial augmenta significativament  a partir d’ara amb la incorporació d’aquest conjunt de sis pintures dedicat a santa Eulàlia.

En va ser propietari la família Carreras i el 1902 es va presentar a l’exposició d’art antic organitzada per la Junta Municipal de Museus (cat. Núm. 954 a 959). Des d’aleshores no s’ha tornat a mostrar públicament. Ara, gràcies a la generositat del seu donant, el conjunt passa a formar part del patrimoni ciutadà.

Veure la notícia a BTV

Per aprofundir més: Sis pintures de Flaugier sobre Santa Eulàlia troben nova casa al MUHBA

Lloc

MUHBA Plaça del Rei (Capella de Santa Àgata)
Plaça del Rei, s/n 
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
Fax. 93 268 04 54
museuhistoria@bcn.cat
Veure mapa

Data

Del 14 de febrer de 2020 fins al 19 d'abril de 2020.

Presentació de l'exposició el dijous 13 de febrer a les 19 h.

Preu

Entrada gratuïta

Informació

informaciomuhba@bcn.cat
Per a qualsevol altra informació:  93 256 21 22
(de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura