La cuina de Barcelona en època moderna, segles XVI-XVIII

Aquest seminari té com a objectiu presentar algunes de les aportacions de l’època moderna a la història de l’alimentació, una disciplina cada cop més consolidada entre els investigadors. La riquesa i l’excepcionalitat de les fonts documentals catalanes permeten aproximar-nos als sistemes alimentaris moderns en tota la seva complexitat. A través de l’estudi dels llibres de cuina impresos, i els receptaris domèstics, eclesiàstics i gremials, s’analitzarà l’evolució dels productes alimentaris, dels plats quotidians i festius així com els seus significats i usos entre diferents classes socials de la Barcelona moderna.


DIJOUS 14 DE GENER

16h
Obertura

16.15h
L'alimentació a la Barcelona de l'època moderna
Maria Angels Perez Samper, UB

17.00h
Els receptaris i llibres de cuina catalans a l’època moderna
Jordi Bages-Querol, UOC

17.45h
Pausa

18.00h
L’art de fer confitures a la Barcelona moderna
Marta Manzanares, Universitat de Cambridge

18.45h
Debat general

Data:

14 de gener de 2021.

Retransmissió en línia a través del canal de YouTube del MUHBA.

Informació:

informaciomuhba@bcn.cat
Per qualsevol altra informació: 93 256 21 22
(de dilluns a divendres laborables, de 10 a 14 i  de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
Facebook del MUHBA
Canal YouTube del MUHBA