La Porta de Mar i les Termes Portuàries

Fora de la ciutat, a banda i banda de la porta d’entrada a la colònia pel costat de mar, es van construir entre mitjans del segle I i principis del segle II dC dos conjunts termals portuaris de caràcter públic. Els dos nuclis termals devien ser per a homes i per a dones, tal i com es troba a d'altres llocs de l’imperi.

Al costat de les termes hi havia d'altres construccions que, segurament, corresponien a un horreum, un magatzem soterrani de grans dimensions vinculat al port. El gran pòrtic que donava pas a aquest important complex situat extramurs servia també per monumentalitzar l’entrada a Barcino per la Porta de Mar, que era la més important de les quatre que tenia la ciutat.

Al segle IV dC es va construir a Barcino una nova muralla amb 76 torres que es va adossar per l’exterior a la muralla que ja hi havia, reforçant així el recinte defensiu d'una manera molt notable. Aquesta tasca va requerir una forta inversió econòmica i denota el bon moment que es vivia llavors a la ciutat.

La porta decumana oriental o porta de mar era la porta per on entraven els mercaders i les mercaderies que arribaven de tota la mediterrània. A la porta es situava un cos de guardia que recollia els portoria, impostos que es pagaven sobre el transport terrestre o marítim de mercaderies i persones, en passar per determinats ports o fronteres.

Actualment es conserva (a l’edifici conegut com a  Pati Llimona) una de les portes laterals de vianants i un gran llenç de muralla. A Regomir 6, una mostra expositiva permet entendre les restes arqueològiques conservades i veure l’evolució d’aquest sector en èpoques posteriors.

EL CALL REFUGI 307 VIA SEPULCRAL VILA JOANA PARC GÜELL CASA DE L'AIGUA DOMUS DE SANT HONORAT TEMPLE D'AUGUST SANTA CATERINA FABRA I COATS TURÓ DE LA ROVIRA PLAÇA DEL REI OLIVA ARTÉS PORTA DE MAR DOMUS D'AVINYÓ

Adreça

c/ Regomir, 7-9 (al costat del Pati Llimona)
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat
veure mapa

Informació i reserves

Reserva d’entrades i activitats
barcelona.cat/museuhistoria

Informació
informaciomuhba@bcn.cat
Per a qualsevol altra informació:  93 256 21 22
(de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura

Horari de Visita

Dimarts i dijous, de 10:00 h a 13:00 h
Dimecres de 17:00 h a 20:00 h
Dissabtes de 10:30 h a 13:30 h

Tancat els dies festius i el mes d'agost.

Fora d'aquests horaris només visites guiades:
Preu grups guiats per a públic general consulteu aquí

Preu

Entrada Gratuïta

Preu grups guiats per a públic general consulteu aquí

Accés

Metro: Jaume I (L4)
Bus: 120, V17 i 45
Barcelona Bus Turístic: ruta sud (vermella) / south route (red)