La Porta de Mar i les Termes Portuàries

Fora de la ciutat, a banda i banda de la porta d’entrada a la colònia pel costat de mar, es van construir entre mitjans del segle I i principis del segle II dC dos conjunts termals portuaris de caràcter públic. Els dos nuclis termals devien ser per a homes i per a dones, tal i com es troba a d'altres llocs de l’imperi.

Al costat de les termes hi havia d'altres construccions que, segurament, corresponien a un horreum, un magatzem soterrani de grans dimensions vinculat al port. El gran pòrtic que donava pas a aquest important complex situat extramurs servia també per monumentalitzar l’entrada a Barcino per la Porta de Mar, que era la més important de les quatre que tenia la ciutat.

Al segle IV dC es va construir a Barcino una nova muralla amb 76 torres que es va adossar per l’exterior a la muralla que ja hi havia, reforçant així el recinte defensiu d'una manera molt notable. Aquesta tasca va requerir una forta inversió econòmica i denota el bon moment que es vivia llavors a la ciutat.

La porta decumana oriental o porta de mar era la porta per on entraven els mercaders i les mercaderies que arribaven de tota la mediterrània. A la porta es situava un cos de guardia que recollia els portoria, impostos que es pagaven sobre el transport terrestre o marítim de mercaderies i persones, en passar per determinats ports o fronteres.

Actualment es conserva (a l’edifici conegut com a  Pati Llimona) una de les portes laterals de vianants i un gran llenç de muralla. A Regomir 6, una mostra expositiva permet entendre les restes arqueològiques conservades i veure l’evolució d’aquest sector en èpoques posteriors.

PROPERES ACTIVITATS DEL MUSEU

EL CALL REFUGI 307 VIA SEPULCRAL VILA JOANA PARC GÜELL CASA DE L'AIGUA DOMUS DE SANT HONORAT TEMPLE D'AUGUST SANTA CATERINA FABRA I COATS TURÓ DE LA ROVIRA PLAÇA DEL REI OLIVA ARTÉS PORTA DE MAR DOMUS D'AVINYÓ

Adreça

c/ Regomir, 7-9 (al costat del Pati Llimona)
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat
veure mapa

Informació i reserves

Reserva d’entrades i activitats
barcelona.cat/museuhistoria

Informació
informaciomuhba@bcn.cat
Per a qualsevol altra informació:  93 256 21 22
(de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
https://www.facebook.com/museuhistoriabarcelona
twitter.com/bcncultura

Horari de Visita

Dimarts, dijous i divendres, de 10 a 13 h
Dissabtes, de 10.30 a 13.30 h

Tancat els dies festius i el mes d'agost.

Fora d'aquests horaris només visites guiades:
Preu grups guiats per a públic general consulteu aquí

Preu

Entrada Gratuïta

Preu grups guiats per a públic general consulteu aquí

Accés

Metro: Jaume I (L4)
Bus: 120, V17 i 45
Barcelona Bus Turístic: ruta sud (vermella) / south route (red)