Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI

L’exposició Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI es basa en els treballs del projecte interdisciplinari internacional de l’Institut pour la Ville en Mouvement-VEDECOM de París. Els passatges han format part de la història urbana al llarg dels segles. El desenvolupament de la ciutat contemporània, heterogènia i discontínua, ha anat acompanyat d’una multiplicació de barreres que transformen el recorregut en una cursa d’obstacles. Els passatges, com a espais de transició han adoptat diverses formes i han contribuït a transformar el seu entorn. Avui, l’arquitectura els utilitza com a nexes entre la petita i la gran escala urbana, ja que fan més fàcil la mobilitat dels ciutadans.

Aquesta exposició ha estat organitzada i produïda conjuntament amb l’Institut pour la Ville en Mouvement-VEDECOM (IVM), entre l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana (AMB), l’Escola Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).  

ACTIVITATS

Taula rodona i presentació del catàleg, amb  Marcel Smets, director científic del programa Passages, arquitecte i urbanista, professor emèrit de la Universitat de Louvain; Pascal Amphoux, arquitecte i geògraf a Lausanne, professor a l’Escola Superior Nacional d’Arquitectura de Nantes i investigador del laboratori CRESSON a Grenoble; Mireille Apel-Muller, directora de l’Institut pour la ville en mouvement / VEDECOM; Carles Llop, arquitecte i professor al DUOT ETSAV, Universitat Politècnica de Catalunya; Maarten Van Acker, arquitecte i  enginyer, professor d’urbanisme a la Facultat de Ciències del Disseny a la Universitat d’Anvers.

Dia: 10 de novembre de 2017
Lloc: MUHBA Oliva Artés. Hora: 18h

Visita comentada de Carles Llop, arquitecte i professor al DUOT ETSAV, Universitat Politècnica de Catalunya.
Dia: 20 de novembre de 2017
Lloc: MUHBA Oliva Artés. Hora: 19h

Conferència de Ton Salvadó (arquitecte, direcció de Model Urbà, Ajuntament) i Ramón Torra (arquitecte, gerent d’AMB): “Passatges; de Barcelona a la metròpoli”
Dia: 20 de novembre de 2017
Lloc: MUHBA Oliva Artés. Hora: 20h

Visita comentada d'autor amb Carles Llop, arquitecte i professor al DUOT ETSAV, Universitat Politècnica de Catalunya.
Dia: 16 de desembre de 2017
Lloc: MUHBA Oliva Artés. Hora: 12h
Es recomana reserva prèvia.

Lloc

MUHBA Oliva Artés
C. d'Espronceda, 142-146
(Parc del Centre del Poblenou)
08018 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
Fax. 93 268 04 54
museuhistoria@bcn.cat
veure mapa

Dates

Del 10 de novembre del 2017 al 21 de gener del 2018

Horari de visita

Dimecres d'11 a 15 h i de 16 a 18 h
Dissabtes d’11 a 15 h i de 16 a 20 h
Diumenges d’11 a 15 h i de 16 a 18 h

Preu

Entrada gratuïta.

Informació i reserves

Tel.: 93 256 21 22
reservesmuhba@bcn.cat
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres,
de 10 a 14 h i de 16 a 19 h