Patrimonia'm

Adreçat a l’alumnat del cicle superior de primària i el primer cicle d’ESO 

Patrimoniar  significa conèixer, respectar, conservar i difondre i això és el que volem transmetre amb el Patrimonia’m, una de les propostes educatives més rellevants del MUHBA des de l’any 2005. En aquest projecte apropem el patrimoni de la ciutat als nens i nenes de diferents escoles de Barcelona i els convertim amb patrimoniadors/es d’un espai o d’un monument de la ciutat que tinguin a prop del centre escolar amb la voluntat que siguin protagonistes del seu propi aprenentatge.

El primer any, el MUHBA ofereix al professorat una formació específica que els permetrà dissenyar un projecte pensat per als seus alumnes amb l’objectiu d’analitzar i estudiar el patrimoni de la manera més interdisciplinària possible. El projecte es porta a terme durant el curs següent. En aquesta fase el museu proporciona assessorament, facilita documentació i proposa visites i itineraris adequat a la temàtica i les línies de treball desenvolupades per l’escola.

Patrimonia’m Col·leccions

Adreçat a alumnes de primer cicle d’ESO

Aquest curs el MUHBA participa en el Patrimonia’m Col·leccions. Un projecte per acostar l’alumnat a les col·leccions dels museus i comprometre’ls activament en el coneixement, la preservació i la divulgació
del llegat històric i patrimonial de la ciutat.

La proposta del museu d’aquest curs gira al voltant d’una indiana, un mocador commemoratiu estampat i confeccionat l’últim quart del segle xviii. La descoberta d’aquesta peça esdevindrà el punt de partida a per introduir els alumnes en la col·lecció d’objectes del MUHBA. Al mateix temps, el museu proporcionarà a l’escola un conjunt de recursos, activitats i propostes educatives per aprofundir en els orígens de la industrialització a la ciutat, moment clau per comprendre part de les tensions i els anhels de la ciutat i la societat contemporània.