Premsa

Relats de fàbrica a Fabra i Coats

19.03.12

Relats de Fàbrica és una performance ideada i produïda pel MUHBA, Museu d'Història de Barcelona i els Amics de la Fabra i Coats amb motiu de la jornada de portes obertes del dissabte 19 de març de 2011 a la Fabra i Coats organitzada pel districte de Sant Andreu.
La Fabra i Coats 18 persones, 18 objectes i 18 documents... 18 visions de Fabra i Coats: l'empresa, els productes, la tècnica, el treball, la protecció social, el conflicte... En cerca de preguntes i respostes... El relat històric no es pot construir sense documents: objectes, sèries d'arxiu, memòries personals... Les peces d'un trencaclosques, de la Fabra a la ciutat... Veniu i pregunteu a aquestes persones quin és el tros de la memòria que tenen per explicar-vos. Un exercici de mètode històric, una reflexió urbana compartida, una forma de teatre i de ràdio, una hora i mitja que no oblidareu.Un projecte dels Amics de la Fabra i Coats i el MUHBA, Museu d'Història de Barcelona.

La porta de mar i les termes portuàries de Barcino

14.03.12

Una acurada intervenció arquitectònica permet posar en valor i visualitzar un tram de 17 metres de muralla romana del segle IV, un conjunt termal del segle I, així com uns sostres de l'edifici del segle XIX. El nou centre cívic Pati Llimona: prop de 800 m2 més d'espais per a l'ús ciutadà, i més patrimoni històric descobert.