Premsa

Exposició laboratori ‘Interrogar l’eix de Pere IV’

12.09.15

MUHBA OLIVA ARTÉS acull les sales del Museu d'Història de Barcelona destinades a explicar la ciutat contemporània i ha de ser el gran espai de Barcelona per explicar la metròpoli del nostre temps.

Mentre no es faci la segona fase de les obres de condicionament, compta des del passat mes de maig amb l’exposició estable “Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI” en el seu espai perimetral.

Aquesta exposició, organitzada temàticament al voltant de dotze qüestions (Industrialització, Immigració, Treball, Metròpoli, Infraestructura, Metabolisme, Societat, Governança, Capitalitat, Imatge, Reconversió i Innovació), explica la història de la ciutat des del segle XVIII fins l’actualitat amb plafons, fotografies, audiovisuals i objectes. L'exposició culmina amb un gran audiovisual en dues pantalles, Barcelona, la formació d'una capital, que situa la metròpoli contemporània dins dels dos mil anys d'història de la ciutat.

Dins d'aquest marc general MUHBA OLIVA ARTÉS funciona com a museu laboratori, amb projectes de mitjana durada al seu espai central.