Premsa

Festa Verdaguer 2017

27.04.17

L’any 1952, en ple franquisme, es commemorava el 50è aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. En aquell moment, Folgueroles i Barcelona van iniciar o consolidar uns rituals a l’entorn del naixement i la mort del poeta que han perdurat fins ara. En aquell context es va posar l’embrió que culminaria en la creació dels dos museus verdaguerians a la dècada de 1960.

La tradició de celebrar a mitjan maig el natalici de Verdaguer a Folgueroles i al voltant del 10 de juny la commemoració de la mort a Vallvidrera, Barcelona, s’ha mantingut fins a l’actualitat.

La renovació de la Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·la Joana de Vallvidrera i la celebració del 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles ens empenyen aquest 2017 a fer un pas més: programar la Festa Verdaguer conjuntament.

Les dues Cases, doncs, s’uneixen per fer de la Festa Verdaguer un festival literari que beu de la tradició popular, promou la lectura i la poesia, i mostra com la veu del poeta és part del paisatge, de la gent i de la cultura d’avui.