Projecte Estimul'Art. Història, art i Alzheimer

Més de deu anys treballant per fer el museu accessible.
 
Des del 2009, el MUHBA treballa per fer accessible les col·leccions i l'experiència del patrimoni de la ciutat a col·lectius amb necessitats específiques i que sovint desconeixen els beneficis de l'art.

El projecte la Bellesa Cura, presentat el març del 2010, s'adreçava als malalts dels hospitals i als seus cuidadors i familiars, i els oferia una estona en contacte amb la bellesa i experimentant el ritme, les proporcions i l'harmonia del claustre del monestir de Pedralbes, perquè poguéssin desconnectar i deixar a banda una estona les malalties i preocupacions. L'art com a medecina!
 
 
Aquell mateix any 2010, el mes de maig, s'organitzà  la primera jornada on es tractava els beneficis de l'art. Amb el  títol: El consol de la Bellesa, es reuní especialistes en neurobiologia, història, història de l'art i filosofia: 
 
 
Aquestes activitats es van anar portant a terme, i s'obriren a grups de joves amb risc d'exclusió.
 
El 2014, el MUHBA i el Museu Marès van signar un acord amb la Fundació ACE, per a participar en un projecte d'investigació que pretenia mesurar els efectes de la visita a aquests centres museístics en malalts d'alzheimer en estadis lleus o moderats de la malaltia. Els museus van preparar activitats específiques que es van implementar des del setembre de 2014 al febrer del 2015, i des d'aquell moment, cada any amb algunes visites noves, fins a aquest any 2020.
 
Es va presentar el projecte en un seminari el setembre del 2015:
 

I els resultats del projecte de recerca en un II seminari, el maig del 2017: