Seminari 'Barcelona, els jueus i el comerç mediterrani, segles XII-XIV' al Centre de Recerca i Debat

Seminari que ressegueix tant el paper constitutiu dels jueus en la formació de la societat, les elits i les institucions de Barcelona com l'especificitat de la seva contribució en el desenvolupament dels mecanismes del crèdit i de l'expansió per la Mediterrània.

La comunitat jueva, present a Barcelona des d'abans de la conformació de la ciutat medieval i del país, va tenir un paper molt rellevant en la definició de la societat barcelonina i en la seva estructuració institucional dins el marc del binomi poder urbà / poder reial, tostemps relacionat amb les necessitats fiscals de la monarquia.

El programa ressegueix tant el paper constitutiu dels jueus en la formació de la societat, les elits i les institucions de Barcelona com l'especificitat de la seva contribució en el desenvolupament dels mecanismes del crèdit i de l'expansió per la Mediterrània, abraçant un període de temps que recorre l'empenta del segle XIII i les dificultats que van amarant progressivament el segle XIV.

Data

Dijous 13 de desembre 2012, de 9 a 19h

Lloc

MUHBA Conjunt Monumental de la Plaça del Rei

Sala Martí l'Humà, Pl.del Rei s/n

Preu

Públic general: 18 euros

Estudiants, aturats i jubilats: 9 euros

Inscripcions

Informació i reserves al telèfon 93 256 21 22, laborables de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, o a reservesmuhba@bcn.cat