Harry Walker: lluita obrera i veïnal

El tros de terra on el 1954 s’instal·la l’empresa automobilística Harry Walker sintetitza el bo i millor del passat de Barcelona: una història de desafiament, d’abnegació i de lluita. També, de frustracions i d’esperances derrotades; de propostes que dibuixaven futurs alternatius al nostre present que no es van arribar a complir.

Però res d’allò per al qual s’ha lluitat es perd per sempre. I les divuit hectàrees de l’antiga fàbrica Harry Walker ho mostren clarament. És possible que aquest no sigui avui un enclavament lliure per complet de les lògiques mercantilistes, però és un espai que s’ha guanyat a pols al sistema econòmic imperant.

La Catalunya urbana està plena de petites Harry Walkers: d’espais aconseguits en contra dels interessos particulars i que, a través d’una lluita que es perd en el temps, s’han posat al servei de la majoria. 

El juny del 2017 activistes i veïns de la Prosperitat van reanomenar aquell espai Plaça de les treballadores i treballadors de Harry Walker. Un canvi que, com tants altres en el passat, fou assumit per l’Ajuntament de Barcelona, que el va incloure en la revisió del nomenclàtor que elaborà el maig del 2018. Un reconeixement que assumeix que sense lluita no hi ha futur.

Itinerances:

17 desembre de 2019 - 26 gener de 2020: La Model.

27 gener – 1 març: La Lleialtat Santsenca. 
VISITA COMENTADA Harry Walker: lluita obrera i veïnal a càrrec de Joan Gimeno, comissari de l'exposició. Lleialtat Santsenca, Olzinelles, 31.
Dissabte 29/2 a les 12 h. Gratuïta amb reserva prèvia. 

A partir del 2 de març: Marquesina de la Vía Júlia.
Dilluns 2/3 a les 19h obertura de l’exposició Harry Walker: lluita obrera i veïnal a la Via Júlia amb la Comissió del Centenari de la Prosperitat.


L'exposició Harry Walker: lluita obrera i veïnal és una proposta de la Comissió Centenari Prosperitat (Nou Barris) 1919-2019

Lloc

Marquesina de la Via Júlia (L4 Via Júlia).

Data

A partir del 29 de gener de 2020

Obertura de l'exposició el dilluns 2 de març 2020, a les 19 h, a la Via Júlia amb la Comissió del Centenari de la Prosperitat.

Preu

Entrada gratuïta

Informació

informaciomuhba@bcn.cat
Per a qualsevol altra informació:  93 256 21 22
(de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura