Jornada “Construir la imatge de Barcelona, 1947-2007. Creixement urbà, patrimoni i representació de la ciutat al segle XX”

L’expansió de la ciutat durant l’edat contemporània ha plantejat ara i adés el repte de donar significació cultural als nous territoris urbanitzats en els seus marges. En aquest procés, la construcció de la mirada sobre el paisatge humà i urbà de les vastes perifèries emergents ha precedit sovint la seva presa en consideració des dels punts de vista social, urbanístic i monumental. Aquest primer taller se centrarà en el darrer gran període de creixement de Barcelona a mitjan segle XX, amb la presentació inicial de noves recerques sobre la construcció d’aquestes mirades creades des de la fotografia, en contraposició amb altres moments històrics i amb altres ciutats.

El taller compta amb la col·laboració de l’AFB (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), del COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) i del MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), dipositaris dels principals arxius fotogràfics consultats.

Dates

29 d’abril de 2013

Lloc

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA
Sala Carreras Candi
Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona