Jornada 'Els refugis antiaeris de Barcelona. Jornades sobre intervenció patrimonial' al Centre de Recerca i Debat

Els refugis antiaeris que van salvar milers de vides durant la guerra civil es distribueixen per tot el subsòl de la ciutat i en els darrers anys han esdevingut notícia i part important del patrimoni col·lectiu dels barcelonins.

A la ciutat hi ha centenars de refugis antiaeris, alguns d'acabats i altres d'inacabats, com a resultat de la política de defensa passiva que van posar en marxa l'Ajuntament de la ciutat, la Generalitat de Catalunya i la ciutadania per protegir-se dels atacs aeris de l'aviació franquista. L'alt nombre de refugis que es localitzen, com a resultat dels processos urbanístics, obliga a estudiar quines són les millors maneres d'actuar-hi. Amb l'objectiu d'aprofundir en aquests temes i d'avançar en la definició de polítiques d'intervenció patrimonial, el MUHBA ha realitzat aquestes jornades.

Comitè organitzador: Museu d'Història de Barcelona (Institut de Cultura, Ajuntament de Barcelona) i Memorial Democràtic (Generalitat de Catalunya)

Secretaria Científica: Ramon Arnabat (director del Centre d'Investigació i Documentació sobre l'Aviació Republicana i la Guerra Civil), David Íñiguez (investigador del Centre d'Investigació i Documentació sobre l'Aviació Republicana i la Guerra Civil), Carme Miró (responsable del Pla d'Arqueologia Urbana, MUHBA), Ferran Puig (cap del Servei d'Arqueologia, MUHBA), Joan Roca (director del MUHBA)

Data

17, 18 i 19 de desembre del 2009

Lloc

MUHBA Conjunt Monumental Plaça del Rei

Sala Martí l'Humà, Pl.del Rei s/n

Preu

Públic general: 30 euros

Estudiants, aturats i jubilats: 18 euros

Inscripcions

Informació i reserves al telèfon 93 256 21 22, laborables de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, o a reservesmuhba@bcn.cat