Jornada 'Els vitralls del Monestir de Pedralbes i la seva restauració' al Centre de Recerca i Debat

Amb l'organització d'aquestes jornades, hem compartit el coneixement adquirit a través de la restauració d'unes obres d'art sovint poc valorades, com els vitralls, i hem posat a l'abast dels ciutadans el treball portat a terme així com els nous reptes generats.

Entre els vitralls gòtics conservats a Catalunya, el conjunt del Monestir de Pedralbes destaca per la seva unitat estilística i qualitat tècnica. Visible arreu de la capçalera del temple, la vitralleria gòtica fou fruit d'un únic programa decoratiu, executat amb materials i tecnologia de primer ordre, tal com hem pogut comprovar arran dels treballs de restauració. El monestir presenta també un bon exemple de vitralleria de factura postmedieval, igualment interessant per la seva diversitat cronològica i les tècniques decoratives emprades. Amb l'organització d'aquestes jornades, hem compartit el coneixement adquirit a través de la restauració d'unes obres d'art sovint poc valorades, com els vitralls, i hem posat a l'abast dels ciutadans el treball portat a terme així com els nous reptes generats.

Coordinat per: Montserrat Pugès (MUHBA)

Data

21 i 22 d'octubre de 2010

Lloc

MUHBA Monestir de Pedralbes, c/ Baixada del Monestir, 9

Sala de Conferències del Monestir de Pedralbes

Preu

Públic general: 45 euros

Estudiants, aturats i jubilats: 25 euros

Inscripcions

Informació i reserves al telèfon 93 256 21 22, laborables de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, o a reservesmuhba@bcn.cat