Jornada 'Patrimoni literari i territori' al Centre de Recerca i Debat

No hi ha ciutat sense representacions literàries, ni relat urbà que no incideixi en la imatge de la ciutat, en les representacions que se'n fan els habitants i en les que motiven els visitants. Són narracions i versos que construeixen la identitat de l'urbs.

La xarxa urbana d'Europa i la Mediterrània és, alhora, una xarxa de vincles literaris que vertebra l'espai cultural del continent. Més encara quan una ciutat existeix literàriament en totes les llengües a les quals s'ha traduït. Quines ciutats tenim a l'abast si a les urbs escrites en la llengua pròpia afegim les metròpolis traduïdes d'altres idiomes?

La tasca de la xarxa Espais Escrits per donar a conèixer el patrimoni literari català s'ha desenvolupat sobretot des de poblacions petites i territoris que, gràcies a aquesta labor intensa, han atret noves mirades de propis i visitants. El Seminari aposta enguany per la perspectiva urbana, des de Barcelona i altres ciutats, a la recerca de visions creuades dins d'un espai literari català i europeu més teixit.

Data

Divendres 18 i dissabte 19 de novembre de 2011

Lloc

Divendres 18

MUHBA Plaça del Rei, Sala Martí l'Humà

Disabte 19

Consorci El Far, vora el Moll de Pescadors (c/Escar, 6)

MUHBA Vil.la Joana, Casa Verdaguer, (Carretera de l'Esglèsia, 104 Vallvidrera)

Els trasllats es faran en autocar. La jornada s'inicia i acaba a la Plaça Ramon Berenguer el Gran (al costat del MUHBA)

 

Preu

La inscripció és gratuïta i dóna dret a l'assistència a totes les sessions, als trasllats en autocar i a l'espectacle del dissabte al matí. És imprescindible la reserva prèvia per al dinar bufet a Vil.la Joana, els tiquets es podran retirar a recepció en arribar al Seminari, pagant prèviament 14 euros.

Inscripció

Informació i reserves al telèfon 93 256 21 22, laborables de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, o a reservesmuhba@bcn.cat