L'arqueologia a Barcelona. Un passat amb futur

L'exposició presenta els processos i els resultats dels últims vint-i-cinc anys d’intervencions arqueològiques a Barcelona, i explica la metodologia de l’arqueologia com a disciplina científica.
 

La mostra posa en relleu que Barcelona és un jaciment únic, amb una activitat arqueològica creixent, que ens ajuda a reconstruir els escenaris de vida de la nostra ciutat.

Amb més de 300 objectes, molts d’ells inèdits, textos, imatges, audiovisuals, interactius i escenografies, l’exposició posa a l’abast dels visitants els resultats de la recerca arqueològica dels últims temps, i ofereix una tria de les aportacions principals de l’arqueologia al coneixement històric de la ciutat.

L’arqueologia és una disciplina científica, que reconstrueix el passat a través de l’estudi de les restes de la cultura material, de les estructures i de l’espai. El visitant coneixerà les diverses fases que segueix una intervenció arqueològica i tot el procés de treball: des de l’excavació i els estudis de camp i tractament de materials que se’n deriven, passant per la prevenció i planificació, fins als criteris de museïtzació.
 

Lloc

Casa Padellàs del Conjunt Monumental de la Plaça del Rei.


 

Dates i horaris

01/10 – 31/03
De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

01/04 – 30/09
De dimarts a dissabte, de 10 a 20 h.

Tot l’any:
Diumenges i festius, de 10 a 15 h.
Dilluns tancat.
 

Preus

Entrada normal: 3,50 €
Entrada reduïda: 2 €