Reinventar el museu de la ciutat. Sessions IV-V

Sessió IV. Xarxa i policentrisme
Dijous 22 de febrer, de 17 a 20.30 h

Continuació de les reflexions sobre la reinvenció dels museus de ciutat en la doble perspectiva del MUHBA i del proper congrés de l’ICOM/CAMOC, que en properes dates debatrà a Frankfurt sobre la definició i la funció dels museus de ciutat, entre l’espai social i la cultura urbana, en clau històrica i patrimonial. Després de les sessions anteriors (I. L’espai central del MUHBA i el seu entorn, sobre la proposta general; II. La Casa Padellàs futura, amb presentacions a entitats socioculturals, i III. La reinvenció dels museus de ciutat a Europa, amb set museus i centres de recerca europeus), la sessió IV tindrà com a convidats especials centres d’estudis locals barcelonins i entitats veïnals, i abordarà l’estructura policèntrica d’un museu amb les sales difoses per la ciutat i amb un espai nucleador concebut com a àgora ciutadana.
 

SESSIÓ V. Trekking urbà. La Barcelona de llevant
Dissabte 26 de maig, de 9.30 a 14.30 h

Barcelona ha esdevingut en l’era contemporània una gran metròpoli i capital europea gràcies a la immigració. Ara que el Museu complirà setanta-cinc anys, abordar aquest procés és un tema cabdal en el nou punt de trobada amb la història de les perifèries urbanes de Barcelona, la Casa Padellàs, i als espais en construcció del MUHBA a llevant de la ciutat: Oliva Artés serà un laboratori sobre la metamorfosi humana i urbana de la metròpoli, la Casa de l’Aigua mostrarà els proveïments bàsics, Fabra i Coats, el món del treball, sobretot en femení, i Bon Pastor la trajectòria dels primers barris públics al llarg d’un segle. En tots aquests projectes el MUHBA compta amb la col·laboració estreta de les entitats culturals i veïnals i es proposa sumar-hi més col·laboradors.

El trekking urbà es planteja com un seminari itinerant d’un dia sencer, amb trobades en els espais i amb les entitats esmentades.
Sortida del MUHBA Plaça del Rei a les 9.30 h

Programa 'Reinventar el museu de la ciutat'

 

Lloc

MUHBA Pl. del Rei, Sala de Martí l’Humà
Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
Fax. 93 268 04 54
museuhistoria@bcn.cat
Veure mapa

Dates

SESSIÓ IV. XARXA I POLICENTRISME
Dijous 22 de febrer, de 17 a 20.30 h

SESSIÓ V. TREKKING URBÀ. LA BARCELONA DE LLEVANT
Dissabte 26 de maig, de 9.30 a 14.30 h

Preu

Entrada gratuïta.
Es recomana reserva prèvia.

Informació i reserves

Tel.: 93 256 21 22
reservesmuhba@bcn.cat
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres,
de 10 a 14 h i de 16 a 19 h