Seminari 'La crisi del deute públic a la Barcelona Baixmedieval' al Centre de Recerca i Debat

Dijous 22 de novembre, a les 17h. Seminari on es presenten uns estudis sobre les repercussions econòmiques, polítiques i socials de l'endeutament públic al final de l'edat mitjana, prenent com a referent el cas de Barcelona. Es parlarà de la creació de la primera Taula de Canvi, del paper del crèdit públic en el desenvolupament d'un sistema financer i de les difícils relacions dels creditors barcelonins amb els municipis endeutats, entre d'altres.

L'objectiu del seminari és observar les repercussions econòmiques, polítiques i socials de l'endeutament públic al final de l'edat mitjana des de dos punts de vista complementaris i prenent com a referent el cas de Barcelona. D'una banda, es mostrarà el procés d'endeutament de la ciutat comtal i les mesures polítiques i econòmiques adoptades per les autoritats municipals davant la crisi financera que va afectar la majoria de les ciutats catalanes del moment, entre les quals destaca la creació de la Taula de Canvi, el primer banc públic d'Europa. De l'altra banda, s'analitzarà el paper de Barcelona com a capital financera de la Corona d'Aragó, examinant-ne aspectes com ara els protagonistes del mercat del deute, el paper del crèdit públic en el desenvolupament d'un sistema financer i les difícils relacions dels creditors barcelonins amb els municipis endeutats.

Data

Dijous 22 de novembre, a les 17h

Lloc

MUHBA Conjunt Monumental de la Plaça del Rei

Sala Martí l'Humà, Pl.del Rei s/n

Preu

Públic general: 6 euros

Estudiants, aturats i jubilats: 3 euros

Inscripcions

Informació i reserves al telèfon 93 256 21 22, laborables de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, o a reservesmuhba@bcn.cat