Música en viu

Curs d'introducció a la sansa

19.11.2020
  • Xumo Nunjo. Foto: Sara Guasteví / Sansa. Foto: Museu de Tervuren

En ocasió de l’exposició temporal ‘Músiques als dits. Sanses africanes de la Fundació La Fontana’ el Museu de la Música proposa un curs de formació teòric i pràctic sobre lamelòfons africans i més concretament sobre la sansa i les seves diferents tipologies. L’objectiu és donar a conèixer la història i trajectòria d’aquest instrument -també conegut com a kalimba o mbira-, les seves particularitats organològiques, culturals i socials així com la seva tècnica d’execució. 

La pràctica de l’instrument es fixarà tant en el seu repertori tradicional com en gèneres musicals moderns com ara el jazz, funk, soul o blues, des de la perspectiva de la inclusió d’un instrument ètnic africà en les músiques occidentals, així com de la creació i improvisació a través de l’instrument i la veu. 

Les sessions, de 90 minuts cadascuna, es duran a terme a les instal·lacions del Museu. La darrera sessió consistirà en una presentació pública en forma de concert a càrrec dels participants en el curs. 

Llicenciat en Història de l’Art pel Conservatori Musical de París, Xumo Nunjo es va iniciar en la música a través dels seus avis. Al llarg de la seva carrera ha participat i ha produït espectacles en viu, performances, street art i ha col·laborat en diverses campanyes de publicitat. Ha fet gires arreu d’Europa, els Estats Units, Àsia i Àfrica presentant diversos espectacles propis.

*Termini d'inscripció tancat