Biblioteca + EDR

Biblioteca especialitzada + Espai de Documentació i Recerca

És imprescindible sol·licitar cita prèvia per a tots els serveis, tant per la biblioteca especialitzada com l'EDR en general: mdmb_documentacio@bcn.cat

L’Espai de Documentació i Recerca (EDR) és un servei del Museu de la Música de Barcelona que pretén organitzar, conservar i difondre tota la documentació generada per les col·leccions del Museu. Té com a objectiu integrar els fons i unificar els processos de gestió per tal de fer accessible la documentació amb les eines idònies, crear criteris de preservació i accés a la recerca.

BIBLIOTECA ESPECIALITZADA

Única en la seva especialitat, disposa de més de 7.000 registres que inclouen monografies, revistes i articles especialitzats en l’estudi dels instruments musicals (organologia), la seva història i l’evolució en els marcs etnogràfic, històric i científic.
Consulteu el catàleg de la Biblioteca especialitzada

INSTRUMENTS MUSICALS I OBJECTES D'ART

Més de 2.400 instruments musicals i 400 objectes i obres d’art que permeten un estudi acurat del fet musical des de les diferents vessants científiques. Una quarta part del fons es troba a l’exposició permanent i la resta es conserva en reserves accessibles.
Consulteu el fons d’instruments i objectes d’art

ARXIU HISTÒRIC

Comprèn donacions i llegats de músics com Isaac Albéniz, Enric Granados, Joaquim Malats, Joan Manén i Miquel Llobet, entre d’altres. Conserva des de partitures manuscrites originals i fotografies fins a objectes personals, obres d’art i una col·lecció epistolar molt notable. És una referència bàsica per a l’estudi de la música a la Catalunya dels segles XIX i XX.
Consulteu el fons digitalitzat.
Presencialment amb cita concertada.

FONS SONOR

Conserva un conjunt de 13.000 enregistraments en diversos suports: cilindres de cera, rotlles de pianola, cintes perforades, corrons, bobines, etc., que mostren l’evolució de la fixació del so en els darrers tres-cents anys.
Consulteu els enregistraments sonors

MULTIMÈDIA

L’Arxiu multimèdia comprèn més de 60.000 ítems que documenten les col·leccions i l'activitat del museu: fotografies d’identificació i restauració dels instruments, documents digitalitzats de l'arxiu històric i el fons sonor, imatges de l’exposició permanent i les exposicions temporals, així com de les activitats i concerts. Part d'aquest arxiu és consultable a través de les col·leccions en línia.

La resta, per qüestions de drets, no es pot consultar en línia; podeu demanar informació i fer consultes al correu mdmb_documentacio@bcn.cat

L'ESPAI

WIFI
24 punts de lectura
1 ordinador amb ofimàtica bàsica i accés a internet per a ús públic
1 terminal per a consulta de fons sonor
1 màquina de visionat de microfilms

HORARIS

De dimarts a divendres, de 10 a 14h.

Espai de Documentació i Recerca (biblioteca especialitzada, arxiu i altres fons) tancat de l'1 al 31 d'agost.
Per tots els serveis i per a les consultes tècniques d’instruments és imprescindible la sol·licitud i concertació prèvies. mdmb_documentacio@bcn.cat