Visites guiades

Visita guiada. Foto: S. Guasteví

Els caps de setmana (a partir del 16 de setembre) s'ofereixen visites dinamitzades amb interacció musical, incloses en el preu de l'entrada del Museu. Visites temàtiques per a famílies i públic en general que ofereixen diverses lectures de les col·leccions, acompanyades d'il·lustracions musicals o bé amb pràctica musical proposada als visitants.

DISSABTES A LES 17h

Músiques als dits
Visita relacionada amb l’exposició temporal de sanses africanes. Observarem sanses de formes variades, amb els seus colors musicals i ritmes seductors, i us proposarem un petit taller pràctic! Visita relacionada amb l'exposició temporal de sanses africanes. Observarem sanses (o kalimbes) de formes variades, amb els seus colors musicals i ritmes seductors, i us proposarem un petit taller pràctic en què podreu fer música amb només el polze de cada mà, un gest habitual per als més tecnològics! 
Dates: 12/10, 9/11, 7/12, 11/01, 21/03 i 9/05
(També el diumenge 22/09 a les 11h, dimarts 24/09 a les 11h i a les 12.30h, diumenge 29/09 a les 11h)

La col·lecció en família
Visita dinamitzada a l’exposició permanent del Museu en la que descobrirem les particularitats dels instruments en funció de com produeixen el so. Per què sonen diferent un clarinet i un oboè? Què tenen en comú una flauta i un orgue? Per què l’arpa es pinça amb dues mans i la guitarra només amb una? Vols trobar un nou significat a paraules com ara timbre, registre, saltiró, pont, clau o celleta? Una experiència acompanyada d’il·lustracions musicals a càrrec del propi guia músic.
Dates: 26/10, 23/11, 21/12, 8/02, 14/03 i 6/06

DIUMENGES A LES 11h

Instruments en clau de gènere
Les dones músiques sovint han restat a l’ombra del patriarcat. En aquesta visita descobrirem quins instruments associem tradicionalment a les dones, quins rols han assumit en els diversos contextos musicals i de quins n’han estat excloses. Una perspectiva diferent sobre la col·lecció, crítica i reveladora.
Dates: 20/10, 17/11, 15/12, 8/03, 15/03, 19/04, 17/05 i 14/06

Instruments singulars
Veniu a descobrir els instruments més curiosos de la col·lecció i les històries sorprenents que els acompanyen. El violí bastó, les flautes de vidre, el claviorgue, el rellotge musical, el cristall trombó o la trompa marina i molts d’altres!
Dates: 6/10, 3/11, 1/12, 2/02, 1/03, 5/04, 3/05 i 5/07

El contingut de les visites podrà variar lleugerament els diumenges que hi hagi concert del cicle La Música del Museu a les 12h per adaptar-se a la proposta musical.

Edat recomanada: a partir de 6 anys

Per a grups de més de 10 persones s’ofereixen visites comentades en diferents idiomes (català, castellà i anglès). El preu és de 80€ i cal reserva prèvia. Consulteu disponibilitat a reservesmuseu@auditori.cat o al telèfon 932 563 650.

AUDIOGUIA

Itinerari circular per 21 històries reveladores que ens apropen a l'origen, curiositats i enigmes de les peces més singulars.
Opció de descarregar l'audioguia de manera gratuïta al teu dispositiu mòbil: https://visitmuseum.gencat.cat
Disponible en català, castellà, anglès i francès.

RECORREGUTS ALTERNATIUS

DivendresBèsties
Mostra alguns dels instruments exposats a la col·lecció permanent des d'una òptica totalment diferent, els animals. És un recorregut pels instruments fets amb parts d'animals, que tenen forma d'animal o amb representacions d'animals.
Descarrega el recorregut

DivenDress
Aquest recorregut cronològic mostra alguns dels instruments de la col·lecció permament emparellats amb diferents peces de vestir del Museu del Disseny, que hi tenen una relació dins d'un context històric, sociològic i cultural.
Descarrega el recorregut

Que ni pintat
Un recorregut cronològic que combina obres del MNAC amb instruments del Museu, amb textos del musicòleg i especialista en iconografia, Jordi Ballester.
Descarrega el recorregut

Any Granados
Fotografies, cartes i manuscrits del fons Enric Granados del Museu per conèixer aquest músic des de tots els punts de vista.
Descarrega el recorregut

Visites d’autor
Carta blanca a professionals del sector musical que ens mostren la seva visió de la col·lecció, fent èmfasi en allò que els inspira. Les sessions comptaran sempre amb una estona de música en viu a càrrec del propi autor o de músics convidats per a l’ocasió.

Instruments en clau de gènere: un recorregut per les col·leccions del Museu de la Música de Barcelona
En la història de la música, i en la història occidental en general, la dona ha estat invisibilitzada. Però sempre hi ha estat. Si ens ho proposem, trobarem molts exemples de dones que hi han deixat la seva petjada. I per no oblidar-les, us convidem a fer un exercici de memòria i reivindicació tot observant les col·leccions del Museu en clau de gènere, parant atenció a aquells instruments que automàticament associem a la dona i també aquells dels quals n’ha estat tradicionalment exclosa.

Accedeix a través d'aquest enllaç.