Visites guiades

Visita guiada. Foto: S. Guasteví

Visites comentades a les col·leccions del Museu

Diumenges 11 i 25 d'abril, 16 i 30 de maig, 20 de juny i 4 de juliol.

Hora: 11h

Espai: Sales d’exposició

Durada: 60 minuts

Preu: Entrada Museu

Activitat amb reserva prèvia al correu reservesmuseu@auditori.cat (abans de les 12h del divendres anterior)

Aforament: 20 persones

Activitat adreçada a públic individual i familiar, a partir de 6 anys

Us acompanyarem en un recorregut comentat per l’exposició permanent per conèixer de ben a prop el que els instruments de la col·lecció ens volen dir. Compartirem i desvetllarem la curiositat de les seves formes, les músiques que els han fet sonar, els que encara avui sonen, els noms de qui els ha construït, els ha posseït com a objectes valuosos o els ha tocat de manera virtuosa i, gaudint-los com ho farem nosaltres en descobrir-los. El contingut de les visites podrà incloure el de les exposicions temporals en curs i també variar lleugerament els diumenges que hi hagi concert de La Música del Museu a les 12h per adaptar-se a la proposta musical d’aquell dia.

AUDIOGUIA

Itinerari circular per 21 històries reveladores que ens apropen a l'origen, curiositats i enigmes de les peces més singulars.
Opció de descarregar l'audioguia de manera gratuïta al teu dispositiu mòbil: https://visitmuseum.gencat.cat
Disponible en català, castellà, anglès i francès.
*No es lloguen tauletes digitals com a mesura preventiva de la Covid-19. 

RECORREGUTS ALTERNATIUS

DivendresBèsties
Mostra alguns dels instruments exposats a la col·lecció permanent des d'una òptica totalment diferent, els animals. És un recorregut pels instruments fets amb parts d'animals, que tenen forma d'animal o amb representacions d'animals.
Descarrega el recorregut

DivenDress
Aquest recorregut cronològic mostra alguns dels instruments de la col·lecció permament emparellats amb diferents peces de vestir del Museu del Disseny, que hi tenen una relació dins d'un context històric, sociològic i cultural.
Descarrega el recorregut

Que ni pintat
Un recorregut cronològic que combina obres del MNAC amb instruments del Museu, amb textos del musicòleg i especialista en iconografia, Jordi Ballester.
Descarrega el recorregut

Any Granados
Fotografies, cartes i manuscrits del fons Enric Granados del Museu per conèixer aquest músic des de tots els punts de vista.
Descarrega el recorregut

Instruments en clau de gènere
Us convidem a mirar el Museu de la Música amb ulleres liles, per aportar una mirada crítica sobre l’exclusió i el paper de la dona en les diferents cultures musicals i també, és clar, en l’àmbit dels museus.
Recorregut digital.