Balanç de la primera setmana del pla de reforç de neteja Cuidem Barcelona

S’han fet actuacions integrals en 25 punts de la ciutat, entre ells la plaça Roja i la plaça Major de Nou Barris. El pla es desenvoluparà fins al 2023

..
20/10/2021 - 12:00 h

La sortida progressiva de la pandèmia ha desembocat en un ús intensiu de l’espai públic que ha comportat l’aprovació del pla de xoc de reforç de la neteja i el manteniment de l’espai públic, que s’ha anunciat aquest mes d’octubre i que inclou actuacions durant el 2021 i l’any vinent. Dotat amb 70 milions d’euros i desenvolupat en col·laboració amb els districtes, inclou actuacions en 350 punts de la ciutat.

Durant la primera setmana, segons el balanç dut a terme, ja s’ha arribat a 25 dels punts que per les característiques d’ús s’ha detectat que necessitaven una neteja integral. A Nou Barris, les actuacions van començar dilluns passat i de moment s’han concretat a la plaça Roja, a Ciutat Meridiana, i a la plaça Major de Nou Barris, a la Guineueta.

La previsió, ara, és que es continuï avançant a aquest ritme, de manera que d’aquí a un mes s’arribi a actuar en el centenar d’espais detectats que requereixen actuacions relacionades amb aspectes de senyalització, eliminació de pintades, renovació d’elements urbans, enllumenat, pavimentació, verd urbà, clavegueram i patrimoni urbà. Els altres 250 punts establerts en el pla estan vinculats fonamentalment a tasques de reforç de neteja.

Quant als 25 punts als quals s’ha arribat, s’hi ha actuat almenys en aquests primers dies dues vegades i la previsió és que s’hi continuï actuant durant el transcurs d’aquest pla. També es desplegarà una xarxa d’informadors amb una finalitat doble: d’una banda, explicar als veïns i veïnes tot el que s’està fent en relació amb la neteja i el manteniment de l’espai públic, i, de l’altra, sensibilitzar en termes de corresponsabilitat per tal de contribuir entre tots i totes a la preservació de l’espai comú.

El pla de xoc “Cuidem Barcelona”. desenvolupat amb els deu districtes de la ciutat i que pot ser ampliable més enllà d’aquests primers 350 punts detectats, també vol millorar la comunicació amb els ciutadans, que poden informar sobre actes incívics, acumulació de brutícia o altres problemes a través del web, l’aplicació “Barcelona a la butxaca” o el telèfon gratuït 900 226 226.