El Pla Cuidem Barcelona ha impulsat durant els mesos de juny i juliol tres accions cíviques comunitàries.

El Pla continua desplegant-se per tota la ciutat amb diverses actuacions en tots els districtes per reforçar la neteja i el manteniment de l'espai públic.

08/07/2022 - 11:54 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

Aquest pla fomenta la corresponsabilitat amb la ciutadania i té com a objectiu reduir les actituds incíviques als carrers i places de la ciutat i millorar així la convivència.

En aquest context, s’han realitzat tres accions cíviques comunitàries que volen posar el focus en la importància de la cura compartida de l’entorn més proper.

El passat divendres 17 de juny al matí, alumnes del Cicle Superior de Primària de l’escola Joan Pelegrí van sumar esforços amb els operaris de neteja i els de Parcs i Jardins, per millorar el manteniment del Parc de l’Espanya Industrial, un dels espais més emblemàtics del barri de Sants.

Aquell mateix divendres a la tarda, va tenir lloc L’activitat «Cuidem la plaça!», on l’Aula Ambiental de Ciutat Vella i el Servei de Mediació Comunitària de Ciutat Vella, van organitzar una acció cívica comunitària d’accions artístiques, lúdiques i de neteja  per a tots els públics, a la Plaça Folch i Torres amb l’objectiu de promoure el civisme i el respecte a l’espai públic compartit.

Finalment, el passat diumenge dia 3 de juliol, es va dur a terme una acció cívica de neteja al Parc de Montjuïc, organitzada per l’organització Cuidem Montjuïc. Durant una hora els voluntaris i voluntàries col·laborant amb els equips d’operaris de neteja i de Parcs i Jardins, van recollir 85 kg de residus, que posteriorment es van separar per tal de poder fer una reflexió sobre quina és la fracció més trobada i què es pot fer per evitar-ho.

Aquestes accions pretenen, sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de què l’espai públic és de tots i totes i, per això n’hem de tenir cura conjuntament, a més de promoure el treball comunitari.

Cuidem Barcelona entre totes i tots!

Més informació