S’afegeixen 25 noves brigades de barri per reforçar el servei de neteja a l’espai públic

Aquest setembre s’han incorporat 25 noves brigades de barri per fer neteges específiques que els equips habituals no poden fer durant la seva ruta. I des d’avui, després que 44 informadors ambientals visitessin durant l’estiu 37.000 comerços de diverses zones per explicar la recollida comercial de residus, es denuncia qui, havent rebut la informació, la incompleix.

..
28/09/2022 - 18:23 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

Les feines que es reforçaran són l’atenció especial en punts indicats per les trucades ciutadanes, la retirada immediata d’objectes abandonats, la neteja sota els contenidors, la neteja a fons de parterres vegetals i de taques als paviments i zones d’orins, entre d’altres. Per portar-les a terme es mobilitzaran nous vehicles polivalents i flexibles, que s’adaptaran a les necessitats.

Aquestes brigades estan en funcionament als districtes de Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. Als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Gràcia estaran operatives a principis d’octubre.

Detecció d’incomplidors i sancions 

Després de detectar un volum elevat de desbordaments de la recollida domèstica de residus ocasionat pels comerços, que disposen d’un sistema propi de recollida, durant l’estiu s’han fet 37.000 visites a comerços dels barris de la primera fase del contracte de neteja (Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí) per reforçar la informació sobre la recollida de residus i corregir les males pràctiques. A partir del gener s’informarà els comerços dels altres cinc districtes.

El 28 setembre, en el marc de la campanya de corresponsabilització del pla Cuidem, començarà una acció de detecció d’incomplidors i sancions en els casos en què ja s’ha informat sobre la gestió dels residus i tot i així s’incompleix. La sanció per deixar un cartró abandonat a la via pública (fora del contenidor) és de 300 euros.