Setmana Internacional del Compost sota la temàtica els ‘Sòls sans i aliments saludables... Compots!

L'edició d'enguany es celebra del 7 al 13 de maig: participa en les activitats programades.

..
08/05/2023 - 17:44 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

Arranquem la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2023) amb el lema “Sòls sans i aliments més saludables…Compost!” una cita anual que se celebra en diferents països per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

L’edició d’enguany vol sensibilitzar sobre l’ús d’adobs naturals per millorar l’estat dels sòls cultivables. L’ús del compost, ajuda a reduir l’ús d’adobs sintètics i de pesticides.

L’Agència de Residus de Catalunya anima a col·lectius i entitats sensibilitzades amb el medi ambient a organitzar activitats durant la Setmana del Compost.  Consulta  totes les activitats programades i tria la que més t’agradi.

La jornada tècnica ‘Fem compost al Solsonès’ que es celebrarà el 10 de maig en el local social de Clariana de Cardener tractarà sobre el compostatge a Catalunya i al Solsonès es vol visualitzar les diferents experiències i usos de la matèria orgànica a la comarca del Solsonès, potenciant la comunicació del cicle de la matèria orgànica al sector agrari.

A Barcelona, el compostatge comunitari és una forma de fer compost de manera col·lectiva i adaptada al medi urbà on, per falta d’espai o temps, moltes famílies no poden fer-ho directament als seus domicilis. Tots els ciutadans que hi participen poden portar les seves restes orgàniques (restes de fruita i verdura, marro de cafè, restes de jardineria, etc.) i a canvi reben una bossa del compost resultant.

Totes aquelles persones que hi vulguin participar s’han d’inscriure prèviament com a família o unitat de convivència compostaire i rebre una petita formació.

Consulta el llistat de compostadors comunitaris al Mapa Barcelona+Sostenible

El proper 13 de maig, d’11 a 13 hores t’esperem a la trobada de compostaires al punt verd de Vallcarca (Avinguda de Vallcarca 71).