Vine a la jornada ciutadana Cuidem Barcelona

La campanya Cuidem Barcelona celebra un esdeveniment especial ple de música, tallers, murals i activitats per donar a conèixer a la ciutadania la nova flota de vehicles de neteja i recollida de residus.

Infografia Xifres Nova Contracta Neteja
11/02/2022 - 14:09 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

El passeig de Lluís Companys serà l’escenari, el 19 i 20 de febrer, de la jornada ciutadana Cuidem Barcelona, que girarà entorn de la campanya homònima i permetrà als visitants conèixer millor les tasques de neteja i cura de la ciutat, a la vegada que col·lectivament ens sensibilitzem sobre la sostenibilitat a Barcelona.

L’esdeveniment reivindica la feina que fan els serveis de manteniment de l’espai públic, de carrers, places, platges… De la mateixa manera, busca fer palesa la importància de la corresponsabilitat en el manteniment de la ciutat: només es pot garantir si cadascú hi aporta el seu granet de sorra.

Tot plegat es farà a través d’un recorregut que anirà des de l’Arc de Triomf fins al final del passeig de Lluís Companys, tocant a la Ciutadella, i que constarà de tot tipus de tallers i activitats al voltant de tres eixos temàtics: la recollida selectiva, les recollides complementàries i el civisme i corresponsabilitat del manteniment de l’espai públic.

El passeig es dividirà en quatre zones diferents, cadascuna amb les subzones, activitats i tallers corresponents.

Hi haurà una zona d’exposició de vehicles en què es podrà veure la nova i millorada flota dels serveis de neteja. Els visitants podran descobrir així els camions, els vehicles 4×4 i els carretons que recorreran periòdicament la ciutat. Les nenes i els nens que vinguin a la festa podran pujar en alguns dels vehicles exposats.

A la zona de recollida selectiva hi trobareu una sèrie de tallers relacionats amb cada una de les fraccions de residus: aprofitament de menjar, figures amb cartró reciclat i papiroflèxia, instruments musicals amb base de vidre, etc.

Un altre dels espais temàtics serà la zona de recollida complementària, amb activitats de reciclatge i accions artístiques i col·laboratives basades sempre en materials reciclats.

El recorregut es tancarà amb la zona de corresponsabilitat i civisme, amb accions artístiques sobre el medi ambient, gimcanes per als més petits i intervencions teatrals.

Participeu també en la creació d’un mural col·laboratiu coordinat per Javirroyo: la silueta d’una dona que il·lustra una ciutat que va des del cap (Collserola) fins als peus (el mar). Hi haurà retoladors de color blanc perquè tothom pugui pintar a les zones negres del mural.

Tot plegat funcionarà paral·lelament a l’àgora, un espai on confluiran tots els aprenentatges de la jornada. Corresponsabilitat, sensibilització, descoberta i diversió: en això consisteix la jornada ciutadana Cuidem Barcelona.

Més informació