Dissabte, 20 d’abril, amb motiu de la diada castellera programada a la plaça Consell de la vila, el punt d’aportació s’anul·la i haurà un únic punt d’aportació a la plaça Sant Vicenç de Sarrià de 8 a 12h (amb descans entre les 9:45 i 10:15h)

Porta a porta Sarrià

 1. Es recullen totes les fraccions porta a porta excepte el vidre, que es manté amb contenidors al carrer, i els residus d’higiene íntima, que es podran dipositar a les bústies específiques per aquests residus.
 2. Hi ha dos calendaris diferents: un per als habitatges i un altre per als comerços de la zona.
 3. S’ha ampliat els horaris de les Àrees d’emergència.

 

Indicadors de Seguiment

Recollida domèstica

La recollida selectiva de residus porta a porta de Sarrià es realitza cada dia seguint un calendari i un horari establerts. Algunes comunitats amb espais privats compten amb bujols comunitaris de diferents formats per treure els residus.

Quatre dies a la setmana (dilluns, dimecres,divendres i diumenge) hi ha recollida d’alguna de les fraccions. Aquest sistema permet que, tres dies a la setmana, no hi hagi residus a la via pública. Si necessites aportar els residus de manera excepcional, pots fer ús de les Àrees d’emergència.

 1. S’han instal·lat 7 bústies amb control d’accés per realitzar l’aportació de residus d’higiene íntima les 24 hores els 7 dies a la setmana. Per fer ús d’aquest servei cal que tots els habitatges s’adrecin a l'Oficina del Porta a Porta de Sarrià per recollir el clauer d’accés.
 2. Es facilita l’accés a la bonificació de la taxa de residus per a aquells habitatges que participin correctament en la recollida de l’orgànica. Per beneficiar-se’n cal registrar el codi del cubell que disposeu o bé recollir-ne un de nou a l’Oficina del Porta a Porta. El cubell funciona com un comptador i no conté cap dada personal. El codi només permet saber el nombre de vegades que el traieu.
 3. S’ha implantat un servei de recollida de residus a domicili per a persones grans, amb mobilitat reduïda o dependents que es pot sol·licitar a l'Oficina del Porta a Porta.
 4. La web-app del porta a porta s’afegeix a la resta de canals de comunicació i participació ciutadana del porta a porta de Sarrià.

Com treure els residus

Els residus s’han de deixar davant del portal entre les 20 i les 22 hores seguint el calendari de recollida.

Cada fracció s’ha de treure ben separada i seguint les indicacions següents:
 

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

L'ORGÀNICA

Els residus orgànics s’han de treure els dilluns, dimecres, divendres i diumenges, sempre dins el cubell de 20 litres i dins una bossa compostable.
El cubell es pot treure amb més d’una bossa.
Es pot utilitzar qualsevol bossa, sempre que sigui compostable.
És obligatori recollir el cubell abans de les 10 hores del matí.
El cubell airejat que s’entrega amb el kit és per dipositar-hi els residus a la cuina i evitar la mala olor i els lixiviats.

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

ELS RECICLABLES

Els reciclables s’han de treure els dimecres i els diumenges dins d’una bossa groga homologada.
Els reciclables són la fracció dels envasos ampliada. Hi pots dipositar, a més, qualsevol element de plàstic o metall. Consulta l’apartat Com hem de separar els residus.

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

EL PAPER I EL CARTRÓ

El paper i el cartró s’han d’aportar els divendres a granel, dins una bossa o caixa de cartró, mai en bossa de plàstic.

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

EL VIDRE

El vidre s’ha de seguir dipositant als contenidors del carrer, com sempre sense taps ni xapes i mai en bossa de plàstic.

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

EL REBUIG

El rebuig, és a dir, tot allò que no es pot reciclar, s’ha d’aportar els dilluns amb les bosses homologades de color gris.

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

RESIDUS D'HIGIENE ÍNTIMA

Si necessites aportar residus d'higiene íntima pots fer ús de la bústia per a residus d'higiene íntima que tinguis assignada. Per sol·licitar la teva clau d’accés, adreça't a l’Oficina del Porta a Porta..

Recollida comercial

La recollida de residus comercial funciona de manera integrada a la recollida porta a porta domèstica amb un servei de reforços comercials per cada fracció en funció de les necessitats de cada activitat.

Cada establiment disposa de bosses o contenidors adaptats a la seva generació per treure els residus i un calendari amb els reforços convinguts per la seva activitat. Tots els establiments poden sol•licitar els reforços adreçant-se a l’Oficina del Porta a Porta de Sarrià o al telèfon d’atenció a la recollida comercial.

Tots els establiments poden adherir-se al model de Porta a porta comercial sol·licitant-ho a l’Oficina del Porta a Porta de Sarrià o al tècnic de gestió comercial a través del telèfon mòbil 658.540.819.
 

Àrea d'aportació d'emergència

Les àrees d’aportació d’emergència són un servei complementari disponible de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda que té l’objectiu de facilitar els lliurament de residus ben separats quan no es pot fer l’entrega mitjançant el porta a porta.

Aquestes àrees disposen d’espai per a la recollida de qualsevol de les fraccions que es recullen porta a porta (orgànica, reciclables, paper i cartró i rebuig), i també el vidre, a:

 • Plaça de Sant Vicenç de Sarrià: Matí de 8:00 a 9:45 h.
 • Plaça Consell de la Vila: Matí de 10:15 a 12:00 h.
 • Cruïlla Fontcoberta amb Bonaplata: Tarda de 16:00 a 17:45 h.
 • Placeta de Can Garriga: Tarda de 18:15 a 20:00 h.

Quan l'any tingui dos dies festius seguits no es deixarà a les veïnes i veïns més d’un dia sense aquest servei. Pel que fa al 2024, la recollida d'emergència tindrà servei els següents dies festius:

 • 1 d'abril: Dilluns de Pasqua Florida. Servei en horari de matí.

Els informem que l’1 d’abril, el servei del vehicle d’emergències funcionarà en horari de matí i el trobaran a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià de 8:00 a 9:45 h i a la plaça Consell de la Vila de 10:15 a 12:00 h. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

 

 • 20 de maig: Dilluns de Pasqua Granada. Servei en horari de matí.

Els informem que el 20 de maig, el servei del vehicle d’emergències funcionarà en horari de matí i el trobaran a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià de 8:00 a 9:45 h i a la plaça Consell de la Vila de 10:15 a 12:00 h. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

 

 • 24 de juny: Sant Joan. Servei en horari de tarda.

Els informem que el 24 de juny, el servei del vehicle d’emergències funcionarà en horari de tarda i el trobaran a la cruïlla Fontcoberta amb Bonaplata de 16:00 a 17:45 h i a la placeta de Can Garriga de 18:15 a 20:00 h. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

 

 • 12 d'octubre: Festa Nacional d'Espanya. Servei en horari de matí.

Els informem que el 12 d’octubre, el servei del vehicle d’emergències funcionarà en horari de matí i el trobaran a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià de 8:00 a 9:45 h i a la plaça Consell de la Vila de 10:15 a 12:00 h. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

 

 • 26 de desembre: Sant Esteve. Servei en horari de matí.

El dia de Sant Esteve, 26 de desembre, el servei del vehicle d’emergències funcionarà en horari de matí. El trobaran a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià de 8:00 a 9:45 h i a la plaça Consell de la Vila de 10:15 a 12:00 h. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà els dies festius 25 i 26 de desembre. Moltes gràcies i bones festes!

Llegeix més

Com separar els residus

MATERIA ORGÀNICA

S'hi pot posar

Restes de menjar i fruita seca, closques d’ou, taps de suro, bosses d’infusió, marro del cafè, paper de cuina i tovallons bruts, restes de jardineria, etc

No s’hi pot posar

Restes d’escombrar i de cabells, els bolquers i els excrements dels animals que van al rebuig. Tampoc hi posis paper i cartró

RECICLABLES

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

S’hi pot posar

Ampolles i bosses de plàstic, envasos de iogurt, llaunes de begudes, brics, xapes de metall, paper d’alumini, paper de plàstic transparent, safates de porexpan, plats i gots de plàstic, xinxetes, galledes petites de metall, clips, cables metàl·lics petits, olles petites, coberts, etc.

PAPER I CARTRÓ

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

S’hi pot posar

Envasos i caixes de cartró, diaris, revistes, llibretes sense l’espiral metàl·lica, sobres, bosses de paper, folis, paper de regal, etc.

VIDRE

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

S’hi pot posar

Envasos i ampolles de vidre.

No s’hi pot posar

Gots trencats, vidres plans, miralls, restes de ceràmica, plats, bombetes, fluorescents, etc.

REBUIG

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

S’hi pot posar

Burilles, restes d’escombrar, llapis usats, cabells, etc. Els bolquers i excrements dels animals també es poden dipositar

RESIDUS D’HIGIENE ÍNTIMA

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

S’hi pot posar

Bolquers, compreses i excrements. La sorra dels animals de companyia també s’hi pot dipositar.

L’oficina del porta a porta

Atenció presencial:
Oficina d'Atenció a la Ciutadania de Sarrià-Sant Gervasi
Carrer d'Anglí, 31:

 •     Dimarts, de 10.00 a 13.00 h. (a l'OAC a la planta baixa)
 •     Dimarts i dimecres, de 17.00 a 19.30 h. (al Departament de Serveis a les Persones i Territori, al 1r pis).                                              

Dissabtes, diumenges i festius, tancat.

Atenció telefònica:
644 36 66 26

Compra de bosses

Es poden adquirir les bosses compostables per a la recollida de l’orgànica i les bosses homologades per als reciclables i el rebuig a un preu reduït en aquests establiments del barri:

 • Supermercat Superservis (C. Major de Sarrià, 85)
 • Ferreteria J. Valls (C. Major de Sarrià, 83)
 • El Millor Preu (C. Major de Sarrià, 25)
 • L’Agrobotiga (C. Bonaplata, 5-7)

A mesura que altres comerços s’incorporin a la venda de bosses, aquest llistat s’anirà actualitzant i es comunicarà al veïnat a través dels canals habituals.

Persones nouvingudes

Una vegada les persones nouvingudes a Sarrià constin al padró del barri, poden recollir el kit de recollida de residus a l'Oficina del Porta a Porta ubicada a l’OAC Sarrià-Sant Gervasi (Carrer d'Anglí, 31), on es facilitarà el material següent:

 • Un cubell de color marró hermètic de 20 litres per baixar els residus orgànics a la porteria.
 • Un cubell de color marró airejat de 10 litres per separar els residus orgànics a la cuina.
 • Un paquet de bosses compostables per a la matèria orgànica.
 • Un paquet de bosses translúcides de color groc per als residus dels reciclables.
 • Un paquet de bosses translúcides de color gris per als residus del rebuig.
 • Una guia informativa.
 • Un imant de nevera amb el calendari i el funcionament del sistema de recollida selectiva porta a porta de Sarrià.

Si ets nouvingut/uda al barri, vine a recollir el material a l'Oficina d'Atenció al Porta a Porta i no oblidis portar el teu número de contracte de l'aigua, que trobaràs escrit a la pòlissa o rebut de la factura, per poder accedir a la bonificació en la taxa dels residus.

Web app porta a porta

La Web-app del porta a porta és un dels diferents canals de comunicació amb el servei per garantir l’atenció a les persones, la resolució de dubtes, la substituir materials d’aportació i que ajuda a disposar de tota la informació actualitzada. Aquesta eina promou la corresponsabilització i la transparència en la recollida dels residus porta a porta.

La web-app et permet accedir a tota la informació de servei, al calendari del porta a porta i a les teves dades de participació. També podràs conèixer el mapa de Punts Verds i establir contacte amb l’Oficina del Porta a Porta per gestionar les teves consultes.

Accedeix-hi i registra-t’hi

Hi pots accedir des de https://barcelonaportaaporta.wcity.app
Per registrar-t’hi  segueix aquests passos:

 1. A la pantalla inicial, prem NOU USUARI
 2. Completa les dades de registre
 3. Consulta el correu electrònic i valida el registre. Si no t’arriba el missatge, comprova que no hagi anat a la safata del correu brossa.
 4. Un cop validat el registre, torna a l’app i escriu el teu CODI DE REGISTRE. Aquest codi se’t va enviar per correu electrònic o SMS el dia de l’entrega del kit del porta a porta.

  Preguntes freqüents

  • No. No es poden baixar les bosses de matèria orgànica sense la galleda, ja que la bossa és de fècula de patata (compostable) i existeix el risc que es trenqui i es vessin tots els residus. Baixant les bosses dins de la galleda marró protegim els nostres carrers de brutícia innecessària i de males olors.

  • L'horari per a baixar les escombraries en tota la ciutat és de 20.00 a 22.00 hores. Respectant l'horari gaudirem d'uns carrers més nets.

  • L'objectiu de la implantació d'aquest sistema és incrementar la quantitat i qualitat de la recollida selectiva, especialment, la de la matèria orgànica, així com erradicar la mala pràctica d'abandó de bosses d'escombraries a qualsevol hora. A partir del 2022, es facilitarà l’accés a la bonificació de la taxa de residus per a aquells habitatges que participin correctament en la recollida de l’orgànica.

  • Perquè primer es volia comprovar la quantitat de residus de paper i cartó que treien els veïns i veïnes i verificar la necessitat de repartir bosses de paper.

  • La freqüència de recollida establerta per a aquests residus és òptima per a la gran majoria de famílies. Els residus orgànics dins de la bossa compostable no produeixen males olors i el cubell hermètic facilita el magatzematge de diverses bosses.

  • L'Ajuntament fa molts anys que va implantar la recollida selectiva de residus en totes les llars i, per tant, el reciclatge no és cap novetat. A més, ara els veïns i veïnes de Sarrià Vell ho tenen més fàcil perquè no han de desplaçar-se fins al contenidor per a dipositar els residus, sinó que només han de treure'ls en el dia i hora correctes i deixar-los davant de la porta. L'únic contenidor que queda és el verd, per als envasos de vidre.

  • La implantació d'un sistema de recollida de residus elimina qualsevol altre possible sistema. És a dir, no poden conviure dos sistemes de recollida d'escombraries, perquè suposaria una despesa econòmica innecessària.

  • Sí, es facilitarà l’accés a la bonificació de la taxa per a aquells habitatges que participin correctament en la recollida de l’orgànica. Per beneficiar-vos-en haureu de registrar el codi del cubell que ja teniu o bé recollir un nou cubell. El codi del cubell només ens permet saber el nombre de vegades que el traieu i no conté cap dada personal.

  • En cas que ho necessitin, poden fer ús de les àrees d’emergència. Aquest servei  complementari està disponible de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda.

  • S’ha implantat un servei de recollida de residus a domicili per a persones amb dependència que es podrà sol·licitar a l'Oficina del Porta a Porta.

  • No. S'ha de respectar l'horari de recollida d'escombraries. Respectant l'horari gaudirem d'uns carrers més nets.

  El porta a porta a Sarrià

  L’any 2018 al casc antic del barri de Sarrià, concretament la zona compresa entre el passeig Bonanova, Via Augusta, carrer Vergós, carrer Vives i Tutó, carrer Trinquet i carrer Duquesa d’Orleans, es va implantar la recollida de residus porta a porta. La zona era l’escenari idoni per fer el desplegament del primer sistema de recollida porta a porta de residus a tota la ciutat.

  Aquest canvi de model en la recollida de residus és degut a l’aposta de Barcelona per definir una estratègia per lluitar de forma transversal contra la crisi climàtica. Aquest pla d’acció aposta, entre d’altres, per un canvi de model de consum i de residus basat en la corresponsabilització. S’ha demostrat que el sistema de recollida amb contenidors oberts a la via pública té un sostre i que per millorar els resultats de recollida selectiva cal implantar models individualitzats que permetin fer un seguiment de la participació i bonificar aquelles persones que separen correctament els residus. El porta a porta és un dels models que, ara com ara, dona els millors resultats i permet adaptar-se a les característiques de cada barri.