Amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan el diumenge 23 de juny, el servei del vehicle d’emergències funcionarà de forma extraordinària de 7:30 a 10:30 h  a la plaça de les Palmeres, mentre que el dilluns 24 de juny, dia de Sant Joan, no estarà operatiu.
 

El dilluns 24 de juny, el servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà

Porta a porta Sant Andreu de Palomar

 1. Es recullen totes les fraccionis porta a porta excepte el vidre, que es manté amb contenidors al carrer, i la matèria orgànica, que s’ha de dipositar als contenidors intel·ligents o a les bústies de matèria orgànica comunitàries amb control d’accés.
 2. Hi ha dos calendaris diferents, per als habitatges i per als petits comerços de la zona nord i de la zona sud.
 3. Hi ha un calendari comercial amb més freqüència de recollides.
 4. Hi ha un vehicle per a les emergències dins de l’àmbit del porta a porta.
 5. S'ha creat una aplicació web del porta a porta per a tenir tota la informació a mà i en la qual pot consultar-se la pròpia participació.

Indicadors de Seguiment

 

La campanya d’implantació i comunicació del nou model de recollida de residus a Sant Andreu de Palomar ha estat finançada per la Unió Europea i el Govern d’Espanya, amb els fons europeus Next Generation i en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència espanyol.

Finançat per

Recollida domèstica

La recollida selectiva de residus porta a porta de Sant Andreu de Palomar es realitza cada dia seguint un calendari i un horari establerts.

El barri es divideix en sector nord i sector sud, i cada sector té un calendari propi. En tots dos calendaris hi ha quatre dies de recollida: dos dies en que es recullen els reciclables, un dia en que es recull el paper i el cartró i un dia en que es recull el rebuig. Hi ha tres dies, per tant, en què no hi ha residus a la via pública.

SECTOR NORD   SECTOR SUD
 • ABAT ODÓ
 • MERIDIANA
  d’Ignasi Iglésias a Riera de Sant Andreu
 • CASTELLBELL
 • CAROLEU
 • IGNASI IGLÉSIAS
 • MONGES
  de Sòcrates a Ignasi Iglésias
 • MONTSEC
 • NEOPÀTRIA
  de Sòcrates a Montsec
 • PARE SECCHI
 • PL. PALMERES
 • RENART
  fins a Riera de Sant Andreu
 • RIERA SANT ANDREU
 • RÚBEN DARÍO
 • SÒCRATES
  de Concepció Arenal a Gran de Sant Andreu
 • TRES CREUS
 
 • MERIDIANA
  de passeig Fabra i Puig a Ignasi Iglésias
 • COLLEGATS
 • CONCEPCIÓ ARENAL
  de passeig Fabra i Puig a Ignasi Iglesias
 • GRAN SANT ANDREU de rambla Fabra i Puig a Rubén Darío
 • IRLANDA
 • LLENGUADOC
 • MONGES
  de rambla Fabra i Puig a Sòcrates
 • NEOPÀTRIA
  de rambla Fabra i Puig a Sòcrates
 • PG. FABRA I PUIG
  de Meridiana a rambla Fabra i Puig
 • PTGE. IRLANDA
 • PTGE. JOAQUIM RITA
 • PTGE. SÒCRATES
 • RBLA. FABRA I PUIG
  de passeig Fabra i Puig a Gran de Sant Andreu
 • SÒCRATES
  de Meridiana a Concepció Arenal
 • VALLÈS

 

Com treure els residus

Els residus s’han de deixar davant del portal entre les 20 i les 22 hores seguint el calendari de recollida.

Cada fracció s’ha de treure ben separada i seguint les indicacions següents:

ORGÀNICA

A les finques a partir de 20 habitatges els residus orgànics s’han de dipositar a les bústies comunitàries d’orgànica amb control d’accés; a les finques de menys de 20 habitatges i els domicilis unifamiliars els residus orgànics s’han d’aportar als contenidors intel·ligents.
Es pot utilitzar qualsevol bossa, sempre que sigui compostable.
El cubell airejat que s’entrega amb el kit és per dipositar-hi els residus a la cuina i evitar la mala olor i els lixiviats.

Pictos_BCN_Residus_v3_svg

RECICLABLES

Els reciclables s’han de treure amb les bosses homologades de color groc que s’han lliurat amb el kit. Quan se us acabin, podeu passar a buscar.ne a l’Oficina del Porta a Porta o, en cas que ja les hagueu recollit, comprar bosses grogues semitransparents a qualsevol establiment.

REBUIG

El rebuig, és a dir, tot allò que no es pot reciclar, s’ha d’aportar amb les bosses homologades de color gris.

PAPER I CARTRÓ

El paper i el cartró s’han d’aportar a granel, dins una bossa o caixa de cartró, o bé amb bujol comunitari, mai en bossa de plàstic.
Si a la vostra comunitat no en disposeu i voleu sol·licitar un bujol comunitari, adreceu-vos a l’Oficina del Porta a Porta.

VIDRE

El vidre s’ha de seguir dipositant als contenidors del carrer, com sempre sense taps ni xapes i mai en bossa de plàstic.

RESIDU D'HIGIENE ÍNTIMA

Si necessites aportar residus d'higiene íntima pots fer ús de la bústia per a residus d'higiene íntima que tinguis assignada. Per sol·licitar la teva clau d’accés, adreça't a l’Oficina del Porta a Porta.

Ubicacions de les bústies:
Meridiana – Riera de Sant Andreu; Meridiana – Concepción Arenal; Rubén Darío – Riera de Sant Andreu; Sant Adrià – Gran de Sant Andreu; Plaça de les Palmeres; Sòcrates – Neopàtria; Escola Mestre Enric Gibert i Camins; Col·legi Jesús i Maria

Mapa recollida sanitari

 

MATERIALS AMB CODI

El cubell d’orgànica, les bosses de reciclables i les de rebuig porten un codi. La informació que facilita aquest codi només té efectes com a eina estadística i en cap moment es recullen dades personals de la ciutadania. En recollir els residus, es registra la lectura del codi i es comptabilitza com una participació. Es pot consultar la participació a la Web App del porta a porta. Consulta l’apartat La Web App del porta a porta 

Recollida comercial

La recollida comercial té un sol calendari de recollida, amb més freqüència, per a totes les fraccions. Ambdós sectors, per tant, comparteixen calendari.

Els petits comerços han de seguir el calendari de recollida domèstica. Si ets un petit comerç i necessites alguna recollida addicional d’alguna de les fraccions, posa’t en contacte amb el servei del porta a porta comercial al 658 540 819  o adreça’t a l’Oficina del Porta a Porta.

Materials d’aportació

Pel que fa a les activitats econòmiques, es lliuren els materials d’aportació necessaris en cada cas en funció de les necessitats.
 
Atenció a establiments comercials

Per a qualsevol dubte o incidència, tens un tècnic específic a la teva disposició, amb qui et pots posar en contacte al 658 540 819.

 

Recollida d'emergència

Si necessites dipositar residus d’alguna de les fraccions perquè marxes de vacances o et trobes en una situació excepcional, pots fer ús del vehicle d'emergència del porta a porta.
 
Horaris i ubicacions

El vehicle d’emergència realitza una parada diària de 3 hores (de dilluns a dissabte) a la plaça de les Palmeres, en torn de matí o tarda. Recorda que per aportar-hi els teus residus t’hauràs d’identificar.

MATÍ:
Dilluns, dimecres i divendres de 7.30 a 10.30 hores.
TARDA:
Dimarts, dijous i dissabte de 17 a 20 hores.

Quan l'any tingui dos dies festius seguits no es deixarà a les veïnes i veïns més d’un dia sense aquest servei.

Pel que fa al 2024, la recollida d'emergència tindrà servei els següents dies festius:

 • 1 d’abril Dilluns de Pasqua Florida. Servei ordinari el mateix dia

  Els informem que l’1 d’abril, el servei del vehicle d’emergència funcionarà amb completa normalitat de 7:30 a 10:30 h a la plaça de les Palmeres. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

   

 •  20 de maig Dilluns de Pasqua Granada. Servei ordinari el mateix dia

  Els informem que el 20 de maig, el servei del vehicle d’emergència funcionarà amb completa normalitat de 7:30 a 10:30 h  a la plaça de les Palmeres. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

   

 •  24 de juny Sant Joan. Servei ordinari el dia 23/06/2024

  Els informem que el diumenge 23 de juny, el servei del vehicle d’emergències funcionarà de forma extraordinària de 7:30 a 10:30 h a la plaça de les Palmeres, mentre que el dilluns 24 de juny, dia de Sant Joan, no estarà operatiu. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda tampoc es realitzarà. Moltes gràcies!

   

 •  12 d’ octubre Festa Nacional d'Espanya. Servei ordinari el mateix dia

  Els informem que el 12 d’octubre, el servei del vehicle d’emergència funcionarà amb completa normalitat de 17:00 a 20:00 h  a la plaça de les Palmeres. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà. Moltes gràcies!

   

 •  26 de desembre  Sant Esteve. Servei ordinari el mateix dia

  El dia de Sant Esteve, 26 de desembre, el servei del vehicle d’emergències funcionarà amb completa normalitat de 17:00 a 20:00 h a la plaça de les Palmeres. El servei de recollida de residus a domicili per a persones amb mobilitat reduïda no es realitzarà els dies festius 25 i 26 de desembre. Moltes gràcies i bones festes!

 

Llegeix més

Com separar els residus

Materia Orgànica

S’hi pot posar:

Restes de menjar i fruita seca, closques d’ou, taps de suro, bosses d’infusió, marro del cafè, paper de cuina i tovallons bruts, restes de jardineria, etc.

No s'hi pot posar:

Restes d’escombrar i de cabells, que van al rebuig.

Reciclables

S’hi pot posar:

Ampolles i bosses de plàstic, envasos de iogurt, llaunes de begudes, brics, xapes de metall, paper d’alumini, paper de plàstic transparent, safates de porexpan, plats i gots de plàstic, xinxetes, galledes petites de metall, clips, cables metàl·lics petits, olles petites, coberts, etc.

No s'hi pot posar:

Envasos i materials que siguin de cartró o vidre.

Paper i cartró

S’hi pot posar:

Envasos i caixes de cartró, diaris, revistes, llibretes sense l’espiral metàl·lica, sobres, bosses de paper, folis, paper de regal, etc.

No s'hi pot posar:

Ni paper plastificat ni brics.

Vidre

S’hi pot posar:

Ampolles i pots de vidre, sense taps ni xapes.

No s'hi pot posar:

Gots trencats, vidres plans, miralls, restes de ceràmica, plats, bombetes, fluorescents, etc.

Rebuig

S’hi pot posar:

Burilles, restes d’escombrar, llapis usats, cabells, etc.

Residu d'higiene íntima

S’hi pot posar:

Bolquers, compreses i excrements.

L’oficina del porta a porta

*  Amb motiu de la celebració de "La Fàbrica de joguines" al Recinte de la Fabra i Coats, les tardes del dijous 28 de desembre i del 4 de gener, l’Oficina del Porta a Porta romandrà tancada. L’atenció de 17 a 20h durant aquests dies, es farà únicament a través del telèfon 658 54 08 45.

 

Atenció presencial:

Espai Josep Bota, Recinte Fabra i Coats
C/ Sant Adrià, 20

 • Dilluns i dijous*: de 9 a 14 h i de 17 a 20 h.
 • Dimecres i divendres: de 9 a 14 h.

*Dimarts, dissabtes, diumenges i festius, tancat.

Atenció telefònica:

658 54 08 45
 

Persones nouvingudes

Una vegada les persones nouvingudes a Sant Andreu de Palomar constin al padró del barri, poden recollir el kit de recollida de residus a l'Oficina del Porta a Porta ubicada a l’Espai Josep Bota, Recinte Fabra i Coats, carrer Sant Adrià, 20 on es facilitarà el material següent:

 • Un cubell de color marró airejat de 10 litres per separar els residus orgànics a la cuina.
 • Un paquet de bosses compostables per a la matèria orgànica.
 • Un paquet de bosses translúcides de color groc per als residus dels reciclables.
 • Un paquet de bosses translúcides de color gris per als residus del rebuig.
 • Una guia informativa.
 • Un imant de nevera amb el calendari i el funcionament del sistema de recollida selectiva porta a porta de Sant Andreu de Palomar.

A més, no oblidis portar el teu número de contracte de l'aigua, que trobaràs escrit a la pòlissa o rebut de la factura, per poder accedir a la bonificació en la taxa dels residus.

Web app porta a porta

Aquesta eina digital és un projecte impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona per a la gestió de la recollida porta a porta de Sant Andreu de Palomar. Promou la corresponsabilització i la transparència en la recollida dels residus porta a porta.

Accedeix-hi i registra-t’hi

Hi pots accedir des de https://barcelonaportaaporta.wcity.app
Per registrar-t’hi  segueix aquests passos:

 1. A la pantalla inicial, prem NOU USUARI
 2. Completa les dades de registre
 3. Consulta el correu electrònic i valida el registre. Si no t’arriba el missatge, comprova que no hagi anat a la safata del correu brossa.
 4. Un cop validat el registre, torna a l’app i escriu el teu CODI DE REGISTRE. Aquest codi se’t va enviar per correu electrònic o SMS el dia de l’entrega del kit del porta a porta.

  Què hi trobaràs

  Des del menú principal podràs accedir a tota la informació de servei, al calendari del porta a porta i a les teves dades de participació, entre d’altres.

  Barra superior: Accés al perfil d’habitatge o comerç

  • Accés a les dades dels habitatges o establiments vinculats al perfil
  • Vinculació de nous habitatges i comerços
  • Personalització del nom i l’avatar de l’habitatge o establiment
  • Edició de dades del perfil
  • Tancament de la sessió

  Menú central: accés a totes les seccions

  • Informació sobre el model de recollida de residus del barri
  • Calendari del porta a porta
  • Contacte amb l’Oficina d’atenció del porta a porta
  • Informació sobre els punts verds del barri
  • Identificació pel vehicle d'emergències
  • Accés a les dades de participació del teu habitatge/comerç al porta a porta
  • Informació sobre les bústies d’higiene íntima
  Llegeix més

  Preguntes freqüents

  Les preguntes freqüents del porta a porta a Sant Andreu de Palomar.

  Descarregueu (PDF)

  L’estratègia del Residu Zero a Sant Andreu

  L’any 2021 al barri de Sant Andreu de Palomar, concretament la zona compresa entre els carrers d’Agustí i Milà, carrer del Segre, carrer Dublín, carrer de Rovira i Virgili i avinguda Meridiana, es va implantar la recollida de residus porta a porta.

  Aquest canvi de model en la recollida de residus és degut a l’aposta de Barcelona per definir una estratègia per lluitar de forma transversal contra la crisi climàtica. Aquest pla d’acció aposta, entre d’altres, per un canvi de model de consum i de residus basat en la corresponsabilització.

  S’ha demostrat que el sistema de recollida amb contenidors oberts a la via pública té un sostre i que per millorar els resultats de recollida selectiva cal implantar models individualitzats que permetin fer un seguiment de la participació i bonificar aquelles persones que separen correctament els residus. El porta a porta és un dels models que, ara com ara, dona els millors resultats i permet adaptar-se a les característiques de cada barri.