El barri de Torre Baró se situa on antigament hi havia dues torres construïdes per la família Pinós durant els segles XVI i XVIII. Al principi del segle XX va començar la construcció de casetes en un dels vessants que baixa del turó de Roquetes, amb forts desnivells. De fet, els nouvinguts s'hi van construir les pròpies cases. L’augment incessant de població va assolir el seu punt culminant als anys cinquanta i seixanta del segle passat, amb la gran onada d’immigració obrera que va arribar a la ciutat.

Malgrat la pressió demogràfica que patia la ciutat, els forts pendents del barri van evitar-ne la massificació. Per això, durant molts anys, el barri va mancar de xarxes de comunicació i d’equipament urbà en general. Les actuacions dutes a terme per les administracions han millorat la xarxa de comunicacions, sobretot a partir de l'avinguda de Vallbona, que uneix el barri amb la resta de barris del districte, i de transports, amb la presència d'autobusos i del metro.

Avui, el barri se'ns presenta com un espai amb forts pendents, carrers sinuosos que s’adapten al relleu i casetes autoconstruïdes que sobreviuen al pas del temps.