..

A Can Basté fins al 8 de setembre, una altra manera d'apropar-nos a la violència i les discriminacions que pateixen les dones

Horaris


L'objectiu és visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre les violències i les discriminacions que pateixen les dones a la nostra societat. Amb aquest projecte la Fundació Surt vol posar l'èmfasi en com volem les dones que se'ns tracti i se'ns miri, des de la igualtat i el respecte, d'aquí el seu títol Som Nostres. El taller ha estat autogestionat per les dones participants, qui han dissenyat els missatges inscrits a les imatges. Elles també han elaborat els diferents escenaris de cada fotografia, escenificant en clau d'ironia, aquelles situacions tant quotidianes com públiques on s'exerceix discriminació i/o violència vers les dones.
Per a realitzar les fotografies s'han utilitzat tècniques basades en el "détournement" i formes d'art-activisme que contemplen paràmetres com el posicionament crític, la voluntat d'interacció amb l'àmbit social i el compromís amb la realitat. La Xarxa de Mentores de la Fundació Surt està constituïda per dones supervivents de violència masclista que han realitzat un procés d'empoderament i que, de forma voluntària, han emprès un camí d'ajuda a altres dones, així com accions de sensibilització, visibilització, prevenció i denúncia. El projecte compta amb el suport de l'Institut català de les Dones i de l'Ajuntament de Barcelona.

D'Associació Lápiz, amb la Xarxa de Mentores i la Fundació Surt.

Centre Cívic Can Basté

Adreça:
Pg Fabra i Puig, 274*276
Districte:
Nou Barris
Barri:
El Turó de la Peira
Codi postal:
08031
Població:
Barcelona