És una plaça multifuncional del barri de Porta, un espai verd, arbrat i obert a actes festius i culturals. Espai funcional que no oblida estètica i cultura. Té una font, un estany, un salt d'aigua i l’escultura Homenatge a la Mediterrània.

Accedint-hi per la banda de muntanya, la plaça de Sóller ens amaga l’estructura de terrasses i el llac que separa el verd de l’esplanada pavimentada. Ens podem fer una idea del conjunt caminant per qualsevol de les dues rampes que surten dels extrems i que recorren el perímetre de la plaça elevant-se i generant un balcó-mirador sota el qual es distribueixen els equipaments.
En els primers trams d’aquesta rampa ens acompanyaran, arrapades vora el mur que va prenent alçària, les branques d’una glicina (Wisteria sinensis). A la primavera els poms de flors, que creixen fins a 30 centímetres i són molt olorosos, cauen penjats de les baranes cap al jardí. A la part oposada de la plaça observem, elevats, la plaça pavimentada, escenari d’activitats del barri, festes, audicions i espectacles. El llac, la cascada i el teló arbori li fan de pantalla i esmorteeixen el so dels carrers més transitats.

Titularitat:
Centre públic

Espai obert

Adreça:
Pl Sóller, 1
Districte:
Nou Barris
Barri:
Porta
Població:
Barcelona