El Turó de la Peira tindrà un nou edifici municipal per a equipaments

06/10/2017 - 13:27 h

Allotjarà un casal de gent gran, un espai per a les entitats del barri i un centre de serveis socials

Allotjarà un casal de gent gran, un espai per a les entitats del barri i un centre de serveis socials

Nou edifici municipal per al Turó de la Peira. Així ho ha aprovat avui el Ple de l’Ajuntament de Barcelona, en una decisió que permetrà al barri disposar de tres nous equipaments. En concret, s’hi ubicaran un casal de gent gran, un espai per a les entitats del barri i un nou centre de serveis socials, que suposarà el retorn al barri del Turó de la Peira del centre ubicat ara al carrer de la Selva.

Tots els usos han estat pactats i consensuats amb el teixit veïnal del Turó de la Peira i Can Peguera. No només això. Amb aquesta actuació, el Govern municipal dona resposta a una llarga reivindicació del veïnat de disposar de nous espais d’equipaments comunitaris per a la realització d’activitats veïnals i la prestació de serveis públics.

El nou edifici s’ubicarà a l’illa delimitada pels carrers d’Aneto, Inca, Montsant i Besiberri, on se situava l’últim edifici enderrocat al Turó de la Peira a causa d’aluminosi. Tota l’illa estava qualificada d’habitatge de protecció pública, i ja estaven en execució la major part dels pisos previstos per part de la Cooperativa Fem Ciutat i Solucions, SL.

Dins d’aquest àmbit, el planejament aprovat avui preveu canviar la qualificació d’una part de l’illa que se situa enfront del carrer de Besiberri, de 954 metres quadrats de superfície de sòl, per poder-hi construir equipaments públics en un nou edifici de planta baixa i tres plantes pis. El sostre total del futur equipament serà de 2.200 metres quadrats.