Alteracions en els serveis de metro i autobusos amb motiu de la vaga prevista pel 18 d’octubre

16/10/2019 - 14:17 h

Mobilitat i transports. Com a conseqüència de la convocatòria de vaga general poden produir-se alteracions a les xarxes de metro i autobusos..

L'operador de metro i de busos a la ciutat, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) informarà pels canals habituals sobre l’estat de les xarxes de transport públic al llarg de la jornada. Es recomana fer un seguiment a través del seu web i les xarxes socials per detectar les incidències en temps real.

Diversos sindicats han convocat una vaga general per aquest divendres 18 d’octubre que pot afectar el funcionament habitual de les xarxes de metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), en funció del seguiment que aquesta tingui.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha dictat una ordre que estableix la prestació de serveis essencials en aquesta jornada de divendres 18 d’octubre i que per al metro i els autobusos garanteix una oferta equivalent al 50% de l’habitual en les hores punta (de 6.30 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores) i del 25% la resta del dia.

Alhora, el transport de superfície patirà afectacions amb motiu de les concentracions i manifestacions que se celebrin al llarg de la jornada.

A Barcelona, la convocatòria prevista per a la manifestació és a les 17.00 hores, amb inici als Jardinets de Gràcia, que posteriorment transcorrerà pel passeig de Gràcia fins a la gran via de les Corts Catalanes. La mobilització pel centre de la ciutat ocasionarà el desviament o la limitació de les línies d’autobús que circulen per aquest àmbit de Barcelona.

Malgrat els transports d’oci no tenen assignats serveis essencials, el Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc poden veure alterat o interromput el seu funcionament.

TMB informarà al llarg del divendres de l’abast de les alteracions i de l’estat del servei pels canals habituals. Tanmateix, per poder fer un seguiment en temps real de les incidències que es puguin desenvolupar es recomana consultar el web corporatiu i el perfil de Twitter @TMBinfo.

Font: TMB