Arriba a Nou Barris Mentoring +40, el programa de Barcelona Activa que t’acompanya en la cerca de feina

08/02/2019 - 11:08 h

Es tracta d’un servei personalitzat dirigit a les persones de més de 40 anys amb dificultats per accedir al mercat laboral

Es tracta d’un servei personalitzat dirigit a les persones de més de 40 anys amb dificultats per accedir al mercat laboral

Nou Barris desenvoluparà per primera vegada el programa Mentoring +40, promogut per Barcelona Activa i adreçat a persones de més de 40 anys amb dificultats per accedir al mercat laboral i que volen reactivar el procés de cerca de feina.

La peculiaritat d’aquest programa és l’acompanyament personalitzat que reben les persones desocupades (“mentorades”) per part del que s’anomena “mentors”, homes i dones voluntàries provinents de les entitats socials del districte que els ajudaran, orientaran i motivaran al llarg del procés.

Com funciona Mentoring +40

El projecte es desenvoluparà a Nou Barris Activa i té una durada de quatre mesos, de març a juny. Cada persona mentora, deu en total, tutoritzarà dues persones desocupades de manera individualitzada, i hi mantindrà entre sis i nou reunions d’una hora aproximada de durada, en funció de les necessitats i l’evolució de cadascuna.

En paral·lel, el programa ofereix 20 hores de capacitació en cerca de feina, i 15 hores més en desenvolupament de competències personals.

Es podran inscriure al programa un màxim de 20 persones de més de 40 anys, amb baixa qualificació, en situació d’atur des de fa almenys 9 mesos i que siguin demandants d’Ocupació No Ocupat (DONO)

Qui pot ser mentor?

Persones mentores ho podran ser aquelles implicades en entitats socials i cíviques del districte, empàtiques i amb vocació d’ajudar els altres, amb experiència professional (poden estar actives o no), motivades i compromeses amb els objectius del programa i amb una disponibilitat d’entre 4 i 6 hores mensuals.

Se’ls oferirà una formació prèvia en criteris, funcions i tècniques de mentoring, en tècniques i eines per a la cerca de feina, i també sessions de coaching de suport a la funció de mentor. A més, s’establiran trobades entre els mentors i mentores per compartir experiències i aprenentatges, i podran participar en la convenció anual de la xarxa de mentors i mentores.

Sessions informatives

Les persones interessades a beneficiar-se del programa podran rebre’n tota la informació en una sessió informativa que es farà a Nou Barris Activa el dilluns 18 de febrer, de 15 a 17 h. Les persones que vulguin ser mentores també tenen una sessió informativa a la seva disposició: serà el dimecres 20 de febrer, de 16 a 18 h, també a Nou Barris Activa.

Mentoring +40

Mentoring +40 és un projecte de Barcelona Activa que va néixer el 2016 i des de llavors ha dut a terme vuit sessions en set districtes de la ciutat. En aquest temps hi han participat 131 persones, el 52% de les quals són dones, el 70% tenien més de 45 anys, i el 63% amb estudis primaris, ESO o Batxillerat.

Si en voleu més informació o teniu algun dubte, podeu adreçar-vos a Carme Rosselló o Carol Lorenzo carol.lorenzo@barcelonactiva.cat