“De Nou Barris al món”, nou cicle per reflexionar sobre la justícia global

07/11/2019 - 10:24 h

Del 18 de novembre al 7 de desembre, exposicions i activitats per abordar temes com la defensa dels drets humans, la crisi ambiental o la violència de gènere

Del 18 de novembre al 7 de desembre, exposicions i activitats per abordar temes com la defensa dels drets humans, la crisi ambiental o la violència de gènere

Nou Barris obre la porta a reflexionar sobre el concepte de justícia global. I ho fa a través d’un seguit d’activitats que trobareu aquí* desglossades en el marc del cicle “De Nou Barris al món”, que en la seva primera edició es titula “Conviure en la diversitat”, i que té lloc al Casal de Barri de Trinitat Nova i la biblioteca Les Roquetes del 18 de novembre al 7 de desembre.

A la programació hi trobareu exposicions com “La guerra que no es veu: la doble lluita de les dones al Pròxim Orient”, del fotoperiodista Ferran Quevedo, que ens aproxima a la realitat que viuen les dones refugiades als camps del Pròxim Orient i a la seva lluita invisible per mantenir les bondats quotidianes en un context de conflicte i vulneració de drets. L’exposició ha estat produïda per l’Ajuntament de Barcelona i compta amb una versió en pdf accessible per a persones amb discapacitat visual, a la qual es pot accedir a través d’un codi QR, així com amb una visita guiada amb servei d’interpretació amb llengua de signes.

Al cicle destaquen també diverses propostes audiovisuals com el documental “La meva pell”, produït per SICOM i Entrepobles amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que posa el focus en l’acollida des del punt de vista de la dona com a supervivent d’una doble discriminació: com a migrant i com a dona. A més, enguany les “Jornades 9 Barris Acull” es faran en el marc d’aquest cicle, tot plantejant una reflexió sobre el fet migratori durant els darrers vint anys al districte.

“De Nou Barris al món”

“De Nou Barris al món” vol ser un espai de reflexió i acció al voltant dels principals àmbits que abasta el concepte de justícia global: la defensa dels drets humans, la justícia de gènere, el dret a migrar, la justícia ambiental o la justícia econòmica.

La programació és fruit del treball conjunt entre el Districte de Nou Barris, la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, la Xarxa 9 Barris Acull, Sodepau, Entrepobles, Asendi NB i la Biblioteca Les Roquetes.

Us convidem a prendre part i a gaudir de les activitats proposades!

*ATENCIÓ! Per raons de força major, la biblioteca Les Roquetes romandrà tancada fins a nou avís. La inauguració del cicle es farà a l’Espai Via Favència. I l’exposició Llibertat és moviment es trasllada al Casal de Barri de Trinitat Nova