El Districte proporciona lots de material escolar a més de dos mil infants de Nou Barris

13/07/2020 - 14:17 h

S’estan distribuint durant l’estiu per poder fer deures i garantir que els infants disposin del mínim necessari per fer tasques des de casa en cas d'un segon confinament

S’estan distribuint durant l’estiu per poder fer deures i garantir que els infants disposin del mínim necessari per fer tasques des de casa en cas d'un segon confinament

2.032 lots amb material escolar i 1.467 jocs de taula per a famílies. És el que està distribuint el Districte a nens i nenes i famílies de Nou Barris amb un triple objectiu: que els infants puguin fer els deures d’estiu, què disposin de materials per estudiar des de casa en el cas d’un hipotètic segon confinament, i que la família disposi de jocs per compartir.

Aquesta distribució de material escolar complementa la ja realitzada durant el confinament per part de Pla de Barris, que va dur a terme el repartiment de material escolar als infants d’escoles públiques perceptors de beca escolar als barris amb Pla de Barris, ajudant així a moltes famílies a poder realitzar les tasques escolars des de casa. I és que, durant el confinament, les escoles van detectar que hi havia famílies que no disposaven del material escolar bàsic necessari. Aquest fet i les dificultats de gestió emocional pròpies de la situació podien afavorir un increment de la desmotivació, conflictes i pèrdua d’hàbits, entre d’altres.

Durant el desconfinament, el Districte ha volgut complementar aquesta mesura amb el seu propi pressupost, distribuint els materials a tota la resta de barris del districte perceptors de beca i també a aquells nens i nenes que els centres educatius han detectat que ho necessitaven. La mesura també ha contemplat a l’alumnat d’escoles concertades amb necessitats, i s’ha complementat amb un joc educatiu per nucli familiar, posant en valor la dimensió lúdica de l’educació.

Els jocs escollits són innovadors i igualment atractius per a tot tipus de públic, més enllà de l’infantil. Aquest ha estat un aspecte important a l’hora de fer-ne la tria, ja que es volia afavorir que fossin un recurs útil en el temps i amb el qual poguessin interactuar amb amistats i família. Són, a més, jocs que treballen el pensament estratègic i creatiu, la memòria, l’anticipació, la interpretació, la negociació, l’agilitat visual i la resolució de problemes, entre d’altres. En definitiva, s’ha apostat per jocs que permetin aprendre d’una manera amena, àgil i divertida, i que afavoreixin familiaritzar-se amb aquesta alternativa lúdica i de socialització.

El Districte de Nou Barris s’ha encarregat de distribuir els lots a 23 escoles del districte durant el mes de juny i les escoles els lliuraran als infants durant el mes de juliol, coincidint amb el període de matrícula escolar.

En total, el Districte ha repartit 2.032 lots de material escolar, amb un cost de més de 22.000 euros, i 1.467 lots de jocs familiars, amb un cost de gairebé 12.000 euros. Per la seva banda, des de Pla de Barris es van repartir 613 lots, per tant 2.645 infants de Nou Barris en total es veuen beneficiats per la mesura. La inversió total, sumant l’aportació de Pla de Barris i del Districte, és d’uns 55.000 euros.