El millor blues torna a Nou Barris el 13 i 14 de juliol

09/07/2018 - 09:35 h

XVI edició del Festival de Blues de Barcelona en el marc de L’Estiu, al Pati!

XVI edició del Festival de Blues de Barcelona en el marc de L’Estiu, al Pati!

Després de l’èxit de R(oles) i del rock surfer, música negra i reggae per als més menuts dels dos primers cap de setmana, arriba una nova cita amb el cicle “L’Estiu, al Pati!”. Serà el cap de setmana del 13 i 14 de juliol, quan acollirà el Festival de Blues de Barcelona, que arriba ja a la setzena edició i ho fa amb aquest cartell:

Divendres, 13 de juliol

  • 19 h Johnny Big Stone & The Blues Workers
  • 20.45 h Kenny Neal
  • 22.30 h Joe Louis Walker

Dissabte, 14 de juliol

  • 20.00 h Keith Dunn & Balta Bordoy
  • 21:45 h Rob Stone & The Boogiers
  • 23.30 h Travellin’ Brothers

Kenny Neal

Bluesman originari de Louisiana, coneix com ningú la venerable tradició blues de la seva regió i és prou imaginatiu per dirigir-lo per nous camins. Fill del llegendari armonicista Raful Neal, de ben petit va conèixer Slim Harpo i Buddy Guy, per a qui va estar treballant com a baixista durant anys. Amb més de 20 anys de sòlida carrera en solitari, ha forjat una excel·lent trajectòria fins al seu darrer projecte, “Bloodline”. Kenny Neal és una veri­table llegenda del blues vivent, un dels principals representants del Swamp Blues de Baton Rouge.

Joe Louis Walker

Membre del Blues Hall of Fame i quatre vegades guanya­dor dels Blues Music Awards, la seva carrera excedeix ja mig segle. El nou àlbum, Everybody Wants A Piece, consolida el seu llegat com a llegenda del blues. Veritable virtuós de la guitarra, cantant únic i prolífic com­positor, ha dut a terme nom­broses gires al llarg de la seva carrera, ha actuat en els festivals de música més famosos del món i s’ha guanyat una legió de fanàtics. Ha gravat i col·laborat amb artistes de la talla de Branford Marsalis, James Cotton, Buddy Guy, Taj Mahal, Ike Turner o Clarence “Gatemouth” Brown.

Rob Stone & The Boogiers

Rob Stone és un dels harmo­nicistes més joves en l’actual escena del blues Internacio­nal. Respectant el camí més tradicional, les actuacions de Rob són sinònim d’adrenali­na. Nascut a Boston, adobat a Chicago i residint actualment a Los Angeles, ha tingut l’oportunitat d’obrir concerts per caps de cartell com ara BB King, Sheryl Crow, Robert Cray, James Cotton, Los Lobos o Etta James. En aquesta ocasió ve acompanyat per la força del quartet de David Giorcelli, un dels màxims exponents pel que fa al piano blues i boogie woogie al nostre país.

Travellin’ Brothers

Formats a finals de l’any 2003 a la localitat bis­caïna de Leioa, al costat de les ribes de la ria de Bilbao, els Travellin ‘Brothers s’han forjat a si mateixos durant aquests anys; són sis amics, sis germans, i la complicitat és una de les seves grans virtuts, fàcilment palpable en la seva actitud sobre els escenaris. Guanyadors el 2015 de l’European Blues Challenge a la millor banda de blues del continent, ara presenten el seu vuitè disc “13th Avenue South”, gravat i produït el 2017 a Nashville.

El Festival de Blues de Barcelona va néixer l’any 2003 al Casal de barri de la Prosperitat de la ma de l’associació Capibola Blues, que des d’aquell mateix any té per objectiu principal apropar aquest estil musical a un ampli espectre de públic, amb una vocació total de compromís social, basada en la concepció oberta de l’accés a la cultura.

Més informació a http://www.festivalbluesbarcelona.com/

I tota la programació de L’Estiu, al pati! a https://ajuntament.barcelona.cat/noubarris/ca/estiu-al-pati