El parc Central de Nou Barris tindrà un gran estructura de joc amb forma de balena

18/06/2018 - 13:36 h

Pren forma l’àrea de jocs infantils del Parc Central cocreada amb infants

Pren forma l’àrea de jocs infantils del Parc Central cocreada amb infants

L’any que ve el parc Central de Nou Barris comptarà amb una gran estructura de joc amb forma de balena que permetrà escalar, amb xarxes per pujar molt amunt, i que tindrà també tubs per passar d’una banda a l’altra i llits elàstics per saltar i fer equilibris.

Aquesta serà la primera intervenció que es farà a l’espai per millorar l’àrea de jocs i que arriba després de les propostes presentades pels infants de Nou Barris, en el marc d’un projecte que ha rebut el nom de “Barcelona dona molt de joc”. 84 nois i noies de l’escola Àgora, Calderón de la Barca i de l’Esplai la Guineueta han pres part en aquest procés, tot explicant a què els agrada jugar, com valoren el parc, i què proposen per millorar-lo. En aquest darrer punt, les propostes dels infants han estat aquestes:

  • Que ofereixi propostes d’activitat i joc diverses i creatives
  • Que les diferents zones estiguin més connectades
  • Que sigui més accessible i que hi hagi jocs per a tothom tinguin les capacitats que tinguin
  • Que la natura estigui més cuidada
  • Que hi hagi més zones de descans, fonts d’aigua potable, lavabos o ombra.

A banda de la gran estructura amb forma de balena, al llarg de 2019 també està previst d’incorporar jocs diversos adients per a tothom siguin quines siguin les capacitats, tant per a nens grans com per a nens petits.

La resta del projecte s’hauria de desenvolupar a partir del 2020, ja en el següent mandat, i contempla habilitar diferents zones interconnectades per als diferents públics, com ara un sorral, un espai amb jocs d’aigua, una àrea esportiva, una altra de jocs infantils, un laberint, un circuit, pèrgoles i, també un espai d’esbarjo per a gossos.

Barcelona dona molt de joc

L’Ajuntament va presentar a finals de febrer d’aquest any la Mesura de Govern “Barcelona dona molt de joc”, apostant per una nova visió del joc infantil a l’espai públic. Aquest pla, que preveu la creació de 89 àrees de joc i espais lúdics i la renovació de 150 més fins al 2019, incorpora, entre d’altres aspectes, la cocreació d’algunes d’aquestes àrees de joc.

Així, Nou Barris, juntament amb Sant Andreu, han estat els primers districtes a comptar amb els principals implicats –els nens i nenes– a l’hora de dissenyar la remodelació d’aquests espais, escoltant les seves necessitats i demandes. L’objectiu, a més, és transformar aquests parcs en grans espais lúdics, en els quals tant la selecció de les estructures, com la disposició dels elements i el disseny de tot l’espai siguin estimulants i jugables i vagin més enllà de la tradicional àrea de joc delimitada.