El Plenari i l’Audiència Pública de Nou Barris incorporen servei de subtitulació en directe

07/07/2021 - 13:46 h

El servei s’estrena el 13 i 15 de juliol amb les dues sessions previstes

El servei s’estrena el 13 i 15 de juliol amb les dues sessions previstes

Fa uns anys, per promoure la inclusió de tots els col·lectius en la vida pública, Nou Barris va posar en marxa el servei d’interpretació amb llengua de signes a les sessions de l’Audiència Pública i del Plenari del Districte.

Ara, amb la voluntat de seguir avançant en aquesta línia, el Districte fa una passa endavant en la inclusió de les persones amb discapacitat auditiva i a partir d’aquest mes de juliol oferirà també servei de subtitulació en directe.

Les sessions de l’Audiència i el Plenari d’aquest mes, previstes per als dies 13 i 15 respectivament, ja incorporaran les dues mesures.

Donat que en ambdós casos es podrà assistir presencialment o connectar-se per videoconferència (sempre amb sol·licitud prèvia), s’ha treballat per garantir que tots dos serveis d’accessibilitat comunicativa siguin igual d’operatius tant per a les persones presents a la sala com per a les persones que es connecten per videoconferència.  Oferim aquí alguns consells per a les persones que es connecten per videoconferència:

  1. Si és possible, és millor utilitzar un ordinador que un mòbil
  2. Si s’utilitza un mòbil convé posar-lo en horitzontal, fent possible el gir automàtic a la configuració
  3. Cal tenir silenciat el micròfon i activar-lo únicament per fer ús de la paraula
  4. Cal desactivar el mode mosaic
  5. Cal clicar la connexió que mostra els subtítols a la part inferior (el que anomenem “la sala”)
  6. Quan es projecta un document es perden les mesures d’accessibilitat, les persones sordes han de tornar a escollir la connexió que mostra els subtítols a la part inferior (“la sala”)

Recordeu que tant per venir com per connectar-vos per videoconferència ho heu de sol·licitar en aquests webs:

Audiència: https://ja.cat/audiencianoubarris

Plenari: www.barcelona.cat/noubarris

Les persones que segueixin les sessions per YouTube en tot moment veuran el contingut subtitulat al vídeo. No calen inscripcions i els enllaços de connexió es troben també als webs anteriors.