La Casa de l’Aigua i el túnel subterrani es podran visitar també en dissabte

26/09/2019 - 10:05 h

Nou calendari de visites guiades per conèixer una de les infraestructures hidràuliques clau de Barcelona

Nou calendari de visites guiades per conèixer una de les infraestructures hidràuliques clau de Barcelona

Nou Barris i el MUHBA reforcen el vincle perquè pugueu conèixer la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. Així, el túnel que connecta aquesta casa i la de Trinitat Vella podrà visitar-se d’ara endavant també els dissabtes. En aquest mateix recorregut podreu apropar-vos, a més, a la història i interioritats de tots dos equipaments.

Fins ara, les visites guiades tenien lloc únicament el primer diumenge de cada mes, que es mantenen. Desapareix, en canvi, la possibilitat de recórrer les instal·lacions de mutu propi la resta de diumenges. Aquest és el calendari d’octubre fins a final d’any:

  • Dissabte 5 d’octubre
  • Dissabte 19 d’octubre
  • Diumenge 3 de novembre
  • Dissabte 16 de novembre
  • Dissabte 23 de novembre
  • Dissabte 30 de novembre
  • Diumenge 1 de desembre
  • Dissabte 14 de desembre
  • Dissabte 21 de desembre
  • Dissabte 28 de desembre

Les visites es podran fer en dos torns, un a les 11 h i l’altre a les 12.30 h, i duraran aproximadament una hora. Són gratuïtes però cal inscripció prèvia, que es pot fer a la mateixa Casa de l’Aigua de Trinitat Nova de manera presencial, (c. Garbí, 2), trucant per telèfon al 93 463 77 71 o al correu electrònic casadelaiguadt8@bcn.cat. També podeu reservar a través del web del MUHBA.

El recorregut començarà a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella (c. del Torrent de la Perera, s/n) i acabarà a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova (c. de Garbí, 2). Un dels grans atractius de la visita és la possibilitat de recórrer el túnel subterrani que connecta tots dos espais.

La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova

Construïda per la companyia pública municipal barcelonina Aigües de Montcada entre els anys 1915 i 1919, la Casa de l’Aigua és un conjunt patrimonial de primer ordre de la història del proveïment d’aigua de la ciutat i dels projectes per intentar establir i consolidar un sistema d’aigua pública al segle XX. Des d’on avui hi ha el barri de la Trinitat Vella s’impulsava l’aigua fins al dipòsit ubicat a l’actual Trinitat Nova, on es clorava i es conduïa al nucli antic, inclosa la Barceloneta. El projecte inicial també contemplava portar aigua a l’Eixample, a través de l’aqüeducte Alt de Montcada, però no es va poder completar.

La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova compta amb tres espais diferenciats. Els pavellons que contenen la Sala Polivalent i el vestíbul amb una superfície de 412 m2 que es complementen amb uns patis exteriors d’uns 700 m2;  els Dipòsits – Sala Hipòstila, d’una  superfície de 2.500 m2; i la Sala de claus i la Galeria que connecta ambdues cases per sota de l’avda. Meridiana.