Exposició de fotografies de Ferran Quevedo que mostren la història recent de les dones al Pròxim Orient
En del marc del cicle “De Nou Barris al món”, arriba al districte l’exposició “La guerra que no es veu”, un recull de fotografies del fotoperiodista Ferran Quevedo que mostra la història recent de les dones al Pròxim Orient a partir d’una aproximació als diferents conflictes que s’hi han anat succeint.
Fetes entre els anys 2003 i 2014 a Síria, el Líban, l’Iran, Palestina, Jordània i Turquia, les imatges formen part d’un projecte de llarg recorregut titulat “1000 dies de sol”. Aquí en trobareu una selecció, elaborada des d’un compromís per l’educació en, per, i per a la igualtat sense biaixos de gènere i naixement. El seu objectiu, doncs, és didàctic. I el seu contingut, obertament feminista.
Davant la dificultat d’aprofundir en aquest tema sense caure en els estereotips que fem servir a Occident, els textos d’Elena González Torres ens aporten un fil argumental a les imatges des dels principis bàsics del feminisme àrab. Hi trobarem un conjunt colpidor i alhora atractiu que ens submergirà dins d’una amalgama de sentiments, sensacions, reflexions, certeses i contradiccions, mentre ens preguntem què podem fer, que estigui al nostre abast i sigui efectiu, per revertir moltes de les situacions que se’ns mostren amb tota la seva cruesa i fer del món un lloc una mica més just.
Exposició produïda per l’Ajuntament de Barcelona
El fotògraf català Ferran Quevedo és un dels grans coneixedors del Pròxim Orient. Ha treballat durant més de dotze anys a la zona de manera exhaustiva i amb un enfocament humà i antropològic que s’allunya de la visió periodística de la seva formació.
Produïda per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2019, l’exposició “La guerra que no es veu. La doble lluita de les dones al Pròxim Orient” es compon de cinquanta-una imatges i tretze textos explicatius. En podreu gaudir del 18 de novembre al 7 de desembre al Casal de Barri Trinitat Nova.