La pel·lícula de la nostra vida

17/09/2018 - 13:39 h

La Trinitat Nova posarà en comú les escenes cinematogràfiques que han marcat l’ideari col·lectiu

La Trinitat Nova posarà en comú les escenes cinematogràfiques que han marcat l’ideari col·lectiu

“Torna-la a tocar, Sam”. Qui no recorda aquesta frase mítica de “Casablanca”? O les carreres de quadrigues de “Ben-Hur”, l’angelet protector de James Stewart a “Qué bello es vivir” o l’escena tan angoixant de “Los pájaros”, de Hitchcock.

Són moments del cinema que han quedat definitivament instal·lats en l’ideari col·lectiu, i que a tothom ens evoquen records i emocions diferents. Doncs bé, un nou projecte del Pla de Barris de Trinitat Nova vol ara posar en comú aquests records, aquestes emocions impossibles d’esborrar gràcies als grans moments del cinema.

Records, imatges i barris

El projecte, anomenat “Records, imatges i barris”, està adreçat a la gent gran de Trinitat Nova i té com a objectiu final elaborar un muntatge audiovisual a partir d’imatges d’alguns dels films que més hagin influït en els imaginaris vitals de la gent gran, amb l’aportació del seus comentaris i les seves argumentacions.

A partir d’ una sèrie de dinàmiques de grup, es farà aflorar el conjunt de records que les persones grans acumulen en relació a les vivències paral·leles que els films han significat en les seves vides.

Un cop mobilitzats i posats en comú els records cinematogràfics i la selecció representativa que faci el grup, es procedirà a la recerca compartida de materials que puguin descriure millor el que es consideri representatiu de la influència en els seus imaginaris. Aquests materials formaran part del muntatge final resultant.

Així mateix s’incentivarà que aquests records puguin descriure de manera directa o indirecta la història dels hàbits de lleure, culturals i socials del barri.

Escollides les imatges, es procedirà primer a la redacció si s’escau, o a la gravació directa, si és possible, del relat sobre la importància o la influència que determinats herois, heroïnes o moments cinematogràfics hagin tingut en la vida de les persones participants, amb especial esment als espais i vivències personals que s’hi relacionaven.

El resultat final (una peça audiovisual d’uns 15 minuts) es presentarà en públic en una sessió de cloenda del procés en què es preveu també projectar algun dels films més significatius rememorats per les persones participants.

Calendari

Us adjuntem aquí el calendari de les sessions. El projecte es presentarà el proper dimarts, 25 de setembre, a les 17 h. Tant la presentació com les sessions es duran a terme al Casal de Barri Trinitat Nova – SomLaPera.