La Smart City Week proposa més de cinquanta activitats per reflexionar sobre com la tecnologia modifica les ciutats

05/11/2019 - 12:17 h

Tindrà lloc de l’11 al 17 de novembre, i a Nou Barris hi haurà activitats a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana i a les biblioteques Nou Barris i Zona Nord

Tindrà lloc de l’11 al 17 de novembre, i a Nou Barris hi haurà activitats a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana i a les biblioteques Nou Barris i Zona Nord

La Smart City Week és un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat al qual aspira Barcelona. Aquesta setmana d’activitats vol apropar a la ciutadania nocions sobre una ciutat que fa servir les tecnologies i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu.

L’esdeveniment facilita que agents públics i privats, centres de proximitat, biblioteques, institucions educatives, empreses i entitats veïnals i del tercer sector prenguin un rol actiu per assolir un model de ciutat intel·ligent humana i democràtica, que fa servir la tecnologia com a mitjà per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Amb un programa amb més de cinquanta activitats, la SCW visibilitza i connecta les experiències d’innovació de les ciutats amb el teixit veïnal per fomentar entorns i contextos d’intervenció.

Amb el lema “Ciutat en acció”, la SCW és la millor ocasió per conèixer tots els agents públics i privats que es dediquen a la conceptualització i implementació dels principis de la ciutat intel·ligent de manera teòrica o pràctica.

Activitats descentralitzades

Amb l’objectiu d’atraure tots els públics, la SCW ha programat diferents activitats repartides per tota la ciutat i amb diversitat de formats, com ara diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars. Tot plegat per apropar perfils diversos al concepte de ciutat intel·ligent. El programa proposa un recorregut basat en tres itineraris temàtics ordenats en una escala temporal: “Transformar la ciutat avui”, “Transformar la ciutat demà” i “Transformar la ciutat del futur”.

Activitats a Nou Barris

A Nou Barris hi aterren tres activitats. Són aquestes:

  • Fabrica la teva bossa amb pancartes reciclades

Dimecres 13 de novembre, de 17 a 19 h, a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana

Vine a fer carteres o bosses a partir de les banderoles comercials en desús que es pengen als carrers de Barcelona. Farem el disseny per ordinador i aprendrem a tallar-les amb una talladora làser.

Activitat a partir dels 10 anys.

  • Taller de co-creació de mobiliari urbà

A partir del dimecres 13 de novembre, de 17 a 19 h, a la Biblioteca nou Barris / Ateneu de Fabricació del Parc Tecnològic

Vine i co-crea un moble per a la teva biblioteca! Al taller es mostraran exemples de mobles fets a partir d’estructures unides amb peces de plàstic, i es proposarà fer un moble que la biblioteca pugui utilitzar. S’aprendrà a dissenyar en 3D les peces connectores i a tallar amb làser les cares planes del moble. Aquesta activitat està dividida en quatre sessions: dimecres 13 de novembre de les 17 a 19 h, divendres 15 de novembre de 17 a 19 h, dimarts 19 de novembre de 17 a 19 h, i dimarts 26 de novembre de 17 a 19 h. Les persones inscrites hauran d’assistir a totes les sessions.

Activitat a partir dels 18 anys o menors acompanyats d’una persona adulta.

  • Craftea

Dissabte 16 de novembre, de 10 a 14 h, a la biblioteca Zona Nord

Craftea és un programa integral orientat a mapejar el nostre entorn pròxim amb l’objectiu de desenvolupar propostes de millora de l’espai públic. El plantejament principal del projecte es basa en l’aprenentatge significatiu a través de la creació de propostes urbanístiques per part de les persones participants utilitzant el videojoc Minecraft.

Habitualment, nenes i nens no són tinguts en compte o no s’involucren en decisions de polítiques públiques o urbanístiques, i donada la seva minoria d’edat solen quedar fora de qualsevol decisió que concerneix el seu entorn. Però són aquestes mateixes nenes i nens els qui prendran les decisions polítiques el dia de demà, i és necessari que comencin a reflexionar i a prendre decisions sobre l’espai que els envolta, fent les primeres passes en participació ciutadana i experimentant les assemblees, les decisions comunitàries i una manera d’involucrar-se que sens dubte impactarà en el futur de la ciutat.

Activitat de 8 a 17 anys.

Compromís amb l’Agenda 2030

La Smart City Week comparteix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Aquest esdeveniment contribueix a assolir algunes d’aquestes fites, com ara l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la ciutat sostenible o la pau, la justícia i les institucions sòlides. Aquesta contribució es tradueix en el fet que totes les activitats programades es relacionen amb algun d’aquests objectius.

Trobareu aquí tota la informació de la Smart City Week.