L’Aplec de la sardana de Les Roquetes, fidel a la seva cita

21/10/2019 - 19:02 h

51ª edició el diumenge 27 d’octubre

51ª edició el diumenge 27 d’octubre

No podia faltar. L’octubre sense l’Aplec de tardor de la sardana de Les Roquetes, no seria octubre. Almenys, a Nou Barris. Així, el parc de la Guineueta viurà el proper diumenge 27 d’octubre, a partir de les 10.30 h, una nova edició d’una de les trobades sardanístiques de referència. I no ho diem per dir. Comptarà amb un cartell de luxe encapçalat per la cobla Sant Jordi, la titular de la ciutat, i la Principal de la Bisbal, la cobla titular de la Generalitat de Catalunya. També hi haurà la Principal del Llobregat i la Montgrins.

L’aplec durarà tot el dia i es dividirà en dues parts: ballades al matí a partir de les 10.30 h i a la tarda a partir de les 16.00 h. Es farà una parada per dinar i en acabat la Banda Simfònica de les Roquetes de Nou Barris oferirà un intermedi de cafè concert, que servirà també per celebrar els 30 anys d’història de la formació.

Les cobles participants aniran intercalant les seves interpretacions i durant tota la jornada sonaran una trentena de sardanes. S’hi interpretaran peces dels mestres més destacats, com ara Joan Roure i Jané, Enric Vilà i Armengol i Pere Fontàs i Puig.

Durant la jornada sonarà la sardana de l’aplec, “L’aplec de tardor”, que Conrad Saló va escriure fa quaranta anys, a més de les sardanes dels noranta anys de la cobla la Principal del Llobregat, estrenades fa poc: ‘A temps…!’, d’Anna Abad i Gils, i ‘Felicitats!’, de Jordi Leon i Royo.

Aquí hi trobareu la programació sencera. Que en gaudiu!

Aplec Sardanista de Les Roquetes

L’aplec sardanista de les Roquetes es va començar a fer el 1969, però fou a partir del 1979 que prengué força i es consolidà com un dels importants de tot Catalunya. L’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes, per la seva banda, és una entitat fundada l’any 1960 per un grup de membres de la Coral l’Ideal d’en Clavé. Ja de bon començament, el seu gran objectiu va ser el de promoure la celebració d’actes sardanistes a Nou Barris.