L'Associació de Comerciants i Empreses de Trinitat Nova rep el reconeixement 'Win-Win'

26/10/2018 - 12:50 h

El reconeixement ha estat atorgat a l'associació, de la qual forma part el Mercat de la Trinitat Nova, per la seva aposta en valors socials.

L’Associació del Comerç i les Empreses de Trinitat Nova, de la qual forma part el Mercat de la Trinitat Nova, ha rebut el ‘Reconeixement Win-Win’ a les empreses en la categoria de ‘valors socials’, un premi que concedeix la Universitat Abat Oliba CEU.

El jurat dels reconeixements, integrat per alumnes del Master de Gestió i Comunicació d’Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU, va valorar el treball exercit per l’Associació de Comerciants en tres àmbits: la defensa de la igualtat de gènere, fomentar hàbits de vida saludables i donar suport a la formació dels joves de Trinitat Nova a través de beques.

En aquest sentit, des de l’Associació s’han desenvolupat diferents programes i activitats que treballen aquestes àrees. Pel que fa a la defensa de la igualtat de gènere, destaca la caminada anual contra la violència de gènere, que s’organitza des de la creació de l’Associació en 2014 o la col·laboració amb l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns -Culturals de Catalunya per fer un homenatge a dones artistes que van tenir dificultats per expressar el seu art en una altra época. A aquestes accions s’afegeix la campanya contra la violència de gènere ‘Digues No’, que va comptar amb la participació d’institucions i professionals del món del cinema.

Pel que fa al foment d’hàbits de vida saludable, des de l’associació s’està treballant en estreta col·laboració amb els comerços (farmàcies, centres mèdics i establiments d’alimentació) per sensibilitzar a la població de la Trinitat Nova sobre la importància de practicar esport i tenir uns hàbits d’alimentació saludable a través de diverses vies.

A més, l’Associació presta un servei d’assessorament a restaurants i cafeteries associats per ajudar-los a oferir un menú saludable i variat i, al mateix temps, donar resposta a la normativa sobre etiquetes i informació dels aliments que poden produir al·lèrgies o intoleràncies.

La tercera via que s’està treballant des de l’Associació és la formació dels joves de Trinitat Nova a través de beques. L’objectiu d’aquest programa és reconèixer i donar suport als joves en els seus estudis i, a la vegada, oferir una oportunitat d’acostar-se al barri de Trinitat Nova des d’un projecte RSE impulsat pel seu comerç de proximitat.

La importància de la RSE per als comerciants de Trinitat Nova

El programa RSE de l’Associació de comerciants de Trinitat Nova es compon d’iniciatives que l’entitat realitza de forma periòdica, amb alguna novetat pel que fa a l’any anterior, amb l’objectiu de consolidar-les en el temps. Per a això, l’associació treballa en col·laboració amb altres entitats del barri i forma part de la xarxa Barcelona + Sostenible.