L’Estiu, al Pati! tanca la tercera edició amb èxit de públic els quatre caps de setmana

23/07/2019 - 14:57 h

R(OLES), Say it Loud, el Festival de Blues i Coop de Circ es consoliden com opcions d’oci de referència

R(OLES), Say it Loud, el Festival de Blues i Coop de Circ es consoliden com opcions d’oci de referència

L’Estiu, al Pati! ha tancat amb un nou èxit l’edició d’enguany, la tercera, en la qual hi ha afegit una edició “de butxaca” del festival de tardor Say it Loud.

Pel que fa al flamenc, R(OLES) es consolida com a marca que reivindica i posa en valor la presència femenina en el flamenc, amb alguns espectacles creats expressament per a l’ocasió i incorporant per primera vegada el ball flamenc. Al llarg del cap de setmana de programació, el primer de tot el festival, hi van passar unes 1.400 persones.

El relleu al flamenc el va prendre l’edició estiu del festival Say it Loud, dedicat a la música i la cultura afroamericana, i que se celebra al conjunt de la ciutat al llarg de la tardor. La pluja que va caure aquell cap de setmana no va impedir que els artistes s’aixopluguessin sota els porxos i continuessin amb la seva actuació per a joia dels presents. Una única actuació de les tres previstes es va salvar de l’aiguat: va ser la primera, dedicada a un públic infantil i familiar, que va omplir el pati per a delícia de grans i petits.

El tercer cap de setmana ens va dur tot un clàssic i, sens dubte, un dels grans al·licients de L’Estiu, al Pati! Les xifres així ho revelen, amb més de 6.000 persones assistint als diversos concerts que van tenir-hi lloc. Parlem del Festival de Blues de Barcelona, que ha arribat a la XVII edició amb actuacions memorables com les de Joan Pau Cumelles & Miguel Talavera, Keith Dunn With Balta Bordoy & The Bad Boys, Alex Zayas Band & Mike Wheeler, Koko Jean & The Tonics, The Ramblers i, també, els Mestres del Blues, és a dir, el personal docent de l’Escola de Blues de Barcelona, integrat per alguns dels músics més destacats de l’escena nacional.

Aquest mateix cap de setmana va allotjar també l’excel·lent actuació de l’Orquestra Simfònica de Sidney, que no va decebre ningú. Ben bé al contrari perquè, de fet, la sonora ovació dempeus del públic assistent va ‘obligar’ els músics a interpretar més temes dels previstos.

Finalment, L’Estiu, al Pati! va tancar amb circ. Coop de Circ ens va dur tres espectacles que van aplegar més de 1.000 persones en només dos dies. L’espectacle Cabaret, el dissabte, va cridar l’atenció d’un públic molt familiar que va interactuar constantment amb els artistes. I diumenge, dues actuacions més van ser el colofó perfecte per a un dels millors festivals d’estiu que podeu trobar a Barcelona, i, a més, gratuït.