#MascaretesEnXarxa, una resposta de suport mutu a Nou Barris

15/04/2020 - 13:50 h

Una trentena de persones de la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona ha produït tres mil mascaretes amb teixit quirúrgic per a serveis essencials del districte

Una trentena de persones de la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona ha produït tres mil mascaretes amb teixit quirúrgic per a serveis essencials del districte

Una trentena de persones de la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona, amb la col·laboració de veïnes, ha produït tres mil mascaretes amb teixit quirúrgic per a serveis essencials de Nou Barris. Ara, n’estan cosint mil més. La iniciativa està coordinada per la Fundació Pare Manel, amb la Cooperativa Etcèteres i la Xarxa de Suport Mutu del Verdun, i respon a la crida que els Centres d’Atenció Primària han fet per aconseguir aquest material.

Les mascaretes estan fetes amb un teixit-barrera contra partícules i microorganismes, homologat per l’ús en àrees quirúrgiques, laboratoris farmacèutics, zones de risc de contaminació ambiental i sales blanques. Aquest teixit és impermeable, d’alta resistència i gran durabilitat, i està dissenyat per ser reutilitzat fins a un màxim de 75 vegades. L’objectiu és que les puguin utilitzar pacients, usuàries i professionals de centres de menors, residències de gent gran, centres per a persones sense llar i àrees dels Centres d’Atenció Primària que no estan a primera línia, com ara el personal d’administració.

La resposta comunitària

Tan aviat com va aparèixer la demanda, diverses xarxes de suport del districte -Verdun, Roquetes, Porta, Vilapicina- es van agrupar sota una sola coordinadora i van generar una base de dades amb les diverses entitats i serveis del territori a partir de contactes amb l’administració, recerques a Internet i el vincle ja existent amb professionals. En total, vuit col·lectius de la Xarxa de Dones Cosidores estan treballant de manera desinteressada en l’elaboració de mascaretes, a més d’algunes veïnes de la Xarxa de Suport de Verdun: Dones amb Força, Més amb Menys Roquetes, Grup de cosidores de Trinitat Vella, Klem Reciclatge, Dones de la Terra, Mamalyona ABD i la cooperativa Mujeres Pa’lante.

Aquí trobareu tots els detalls d’aquest projecte i podreu conèixer algunes de les seves protagonistes.

A banda d’aquesta, a Nou Barris hi ha més iniciatives amb persones cosint, com les que coordina el Casal Popular 3 Voltes Rebel.