Mor Fermín Díaz, un dels grans referents de l’esport a Nou Barris

17/05/2022 - 15:28 h

Vicepresident del CCD Turó de la Peira, des del club en destaquen el caràcter integrador i altruista i la seva capacitat per garantir la supervivència de l’entitat

Vicepresident del CCD Turó de la Peira, des del club en destaquen el caràcter integrador i altruista i la seva capacitat per garantir la supervivència de l’entitat

Ha mort un dels grans referents del món de l’esport a Nou Barris. Es tracta de Fermín Díaz, que en l’actualitat era el vicepresident del CCD Turó de la Peira. Al club des del 1994, n’ha estat vocal de la junta directiva, vicepresident, president i, sobretot, una persona que no ha deixat de donar-ho tot per garantir la supervivència de l’entitat.

La seva trajectòria al districte el va dur a ser nominat als Premis Nou Barris d’enguany. Des de les persones que en van promoure la candidatura, se’n destaca la seva capacitat de conèixer i viure la realitat del barri, amb una implicació màxima, fins al punt d’esdevenir un referent per a menors vulnerables als quals integrava a través de l’esport.

Un home proper, solidari i altruista

Des del club, n’emfatitzen l’”alt valor humà” que tenia. I és que la seva capacitat per ajudar de forma absolutament altruista i desinteressada es va traduir en moltes accions, com quan cedia un pis de la seva propietat a jugadors majors d’edat sense recursos o a famílies que puntualment no tenien feina i no podien pagar un lloguer, o com quan va ajudar a regularitzar la situació d’un jove amb permís d’estudiant que vivia en un alberg, a qui va iniciar també en el món laboral. Per tot això i el seu caràcter proper, “en Fermín era respectat i estimat per tothom”, expliquen des de l’entitat.

L’ànima del club

A més, pel que fa a la seva activitat estricament relacionada amb la gestió del CCD Turó de la Peira, en Fermín n’ha estat l’ànima, incansable en la recerca de recursos per garantir-ne la supervivència i, al mateix temps, possibilitant que infants i adolescents poguessin accedir a l’esport amb independència de les seves possibilitats.

Va lluitar incansablement perquè es posés gespa a la instal·lació municipal i garantir, doncs, que tots els usuaris i usuàries poguessin tenir les mateixes oportunitats i drets que a la resta dels barris. Una de les seves darreres iniciatives va consistir a promoure la integració de la comunitat pakistanesa a través de l’esport, en aquest cas el cricket, treballant colze a colze amb la FEEB d’aquest esport.

Per tot plegat, des del CCD Turó de la Peira posen en valor “la seva actitud d’aixecar-se cada vegada, el seu entusiasme i determinació”, compatible amb “un esperit ambiciós, ple d’iniciativa i de desig per resoldre problemes”, gràcies a la “capacitat innata de veure el panorama general”, pel seu caràcter de “jugador d’equip i, al mateix temps, eficaç mediador”.

Nominat als Premis Nou Barris

Fermín Díaz ha estat un dels nominats als Premis Nou Barris, en l’any del retorn d’aquest certamen. Aquí podeu recuperar l’entrevista que li feia el diari Línia Nou Barris amb motiu de la seva candidatura.

Des del Districte de Nou Barris, traslladem el nostre més sentit condol a familiars i amics, així com al CCD Turó de la Peira.